Cumartesi Postası Gardrobunuzdaki büyük kurtarıcı: Beyaz gömlek

Gardrobunuzdaki büyük kurtarıcı: Beyaz gömlek

Paylaş
Gardrobunuzdaki büyük kurtarıcı: Beyaz gömlek

Birkaç yıldır modacılar beyaz gömleği her zamankinden daha çok seviyor

Beyaz gömlek aslında zamansız bir klasik. Aynı jean pantolon gibi gardrobumuzdan asla eksik olmayacak bir giysi. Bizi en zor zamanlarda “Ne giyeyim?” derdinden kurtaran beyaz gömlek, ister şık bir siyah pantolonla, ister kalem etek üzerine giyin, yüksek topuklu iyi kalitede bir ayakkabı ve çantayla sizi her yere götürür. Blue jean’le giydiğinizde spor, dar bir jean’le giydiğinizde ise seksi olursunuz. Yani günün her saatinde, her amaca uygun giyebilirsiniz. Beyaz gömleğin en büyük avantajı her renkle uyum sağlaması. İşte tüm bu nedenlerle bütün zamanların vazgeçilmez giysisi olarak adlandırılır beyaz gömlek. Bu yüzden de gardırobumuzun baş köşesinde...

Aslında bir erkek giysisi beyaz gömlek. Pantolon gibi sonradan kadına giydirilmiş ama kadının vazgeçilmezi olmuş. Pantolon giyme cesaretini ilk gösteren kadınlardan unutulmaz Hollywood yıldızı Marlene Dietrich, üzerine giydiği beyaz gömlekle bu cesaretini tamamlamıştı. O yıllardan bu yana pantolon ve beyaz gömlek kadınlar tarafından çok benimsendi ve giderek kadınların baş tacı oldu.

Şimdiye kadar iyi bir beyaz gömlek edinmediyseniz hemen harekete geçin. İster fırfır ve dantelle daha da feminenleştirilmiş, bol kollarla modaya uyum sağlamış modelleri seçin, ister belden ve kalçadan kocaman fiyonklarla bağlananları, ister uzun ister kısa kollusunu, ister karpuz, ister yarım kollusunu. Ama mutlaka iyi kumaş ve dikimli olanını tercih edin.

Neden beyaz gömlek vazgeçilmezimiz? Çünkü;

*Mevsimi olmayan bir giysi

*Cinsiyet ayrımı yapmıyor, erkeğe de kadına da çok yakışıyor..

*Hayatı kolaylaştırıyor.

*Kombinlendiği giysilere, kullanılan aksesuara göre ortama adapte oluyor.

*Beyaz gömlek renginden ötürü temizliği, sadeliği, saflığı temsil ediyor. İş görüşmelerinde, ciddi ortamlarda bu yüzden tercih ediliyor.

*Her ten rengine gidiyor, herkese yakışıyor.

*İsterseniz ciddi bir görünüm veriyor.

*İsterseniz dar bir jeanle sizi çok seksi yapıyor.

*Sadelikle beraber şıklığı da temsil ediyor.

*Modanın getirdiği yeniliklere uyuyor.

*Sofistike bir havası var.

SEZONUN HİT BEYAZ GÖMLEKLERİ

Bu sezon koleksiyonunda beyaz gömleğe en çok Yves Saint Laurent (YSL) yer verdi. Klasik kesimi trendy çizgilerle birleştiren YSL, sezonun en hit beyaz gömleklerini tasarladı. Beyaz gömlekle, modaya geri dönen deri pantolonun müthiş beraberliğine YSL koleksiyonunda tanık oluyoruz. Modern kesim bir beyaz gömleğin, boyuna çizgili kalem etekle birlikteliği de YSL koleksiyonunda dikkat çekiyor. YSL koleksiyonu bize adeta beyaz gömleği nasıl kombinleyebiliriz, onu gösteriyor.

Burberry de bu sezon da beyaz gömleği önemsedi ve koleksiyonunda geniş yer verdi. Klasik kesim Burberry beyaz gömlekler bu sezonun arzu nesnelerinden. Bu yıl beyaz gömlekte klasik kesimden vazgeçmeyen bir diğer marka ise Donna Karan.

Ve Chanel’in 2009 sonbahar koleksiyonunu tanıttığı son Paris Moda Haftası’nda öne çıkan dantel beyaz bluz ise sezonun unutulmazları arasında yerini alıyor. Seksi Chanel beyaz gömlek ise uzun süre hatıralarda kalacak!

Türk tasarımcılara bakarsak onlar arasında beyaz gömlek deyince akla gelen ilk isim Elaidi. Mehtap Elaidi’nin müthiş beyaz gömleklerini Nişantaşı’ndaki Elaidi mağazasında bulabilirsiniz. Ayrıca Mudo’dan Gusto’ya kadar pek çok marka sezonun beyaz gömleklerini müşterilerine sunuyor. Hemen her yerde, her keseye ve zevke uygun beyaz gömlek bulmak mümkün.

Bu yıl modacılar daha çok siyah kullandılar ve bunu beyazla kombinlediler. Siyah pantolon, siyah etek, beyaz gömlek, beyaz buluz. Üstelik bu yılın modasında öne çıkan ceket,tayyör ve yelek içine beyaz gömlek her zaman en iyi giden olacak; hayatınızı kolaylaştıracak. Kısaca bu sezon beyaz gömlek ya da beyaz bir bluz vazgeçilmeziniz olacak...

BEYAZ GÖMLEK ALIRKEN DİKKAT!

* Beyaz gömlek uzun süreli giyeceğiniz bir giysi olduğu için iyi kumaş ve iyi dikimli olmasına dikkat edin. Bu konuda cimri davranmayın, pişman olmazsınız!

*Kolay yıkanan ve kolay buruşmayan bir kumaş seçin.

* Sentetik kumaşlardan kaçının.

* Son olarak satın alırken aklınızdan çıkarmayın; alacağınız beyaz gömleğin modası asla geçmeyecek!

3

Haberin Devamı