Bilim - Teknoloji Galaxy Tab S'leri denedik!
Paylaş
Galaxy Tab S'leri denedik!

Samsung'un iPad Air rakibi, yeni 10.1 ve 8.4 inç'lik AMOLED ekranlı tabletlerini denedik!

iPad Air'e rakip olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Yine de AMOLED ekranlardan nefret edenlerin, Tab S'i gördüklerinde fikrinin değişmeyeceğini düşünüyoruz.


Ekranı daha küçük olan 8.4 inç'lik modelin ekran netliği, neredeyse akıllı telefonlardakiyle eş seviyede. Tabletlerde internette dolaşmak ve video izlemek ise adeta bir rüya gibi.


Tasarımı ve arayüzü

Tasarım

Sa etkilendiğini söylese de, bize sunulan Galaxy S5'in benekli arka kapağından farklı bir şey değil. Muhtemelen Tab S'lerden çok daha ucuz olan Google Nexus 7'nin tasarım ve yapı kalitesi bile bizce daha iyi.


Galaxy S5'in su geçirmezlik işlevinin Tab S'lere gelmediğini de söyleyelim. Ancak kullanılan maddelerin dışında bazı akıllı tasarım tercihleri de yapılmış. Örneğin her iki tablet de en dar bölgelerinde 6.6mm'ye kadar inceliyorlar. Bu bizce oldukça etkileyici.


Galaxy S5'teki parmak izi tarama yetenekleri, Tab S'in giriş düğmesinde de var. Düğmeyi düzgünce kullanabilmek için tableti diğer elinizde dengelemenizin gerekmesi ise, çok hoş değil.


Arayüz

Tab S, neredeyse saf bir Android 4.4.2 ile Samsung'un yeni fikri Magazine UX'i bir araya getiriyor. Samsung'un Galaxy Tab Pro serisinden herhangi bir tableti kullanmış olanlar, Tab S'in arayüzünde hiç yabancılık çekmeyeceklerdir.

Magazine UX'in amacı, haberleri, takvim girdilerini, e-postaları ve fazlasını tek bir ekranda, giriş ekranlarınızdan birinde (en sağdakinde) toplamak.


Galaxy Tab S serisinin arayüzünün performansı ise kabul edilebilir seviyede. Dört çekirdekli 1.9GHz ve dört çekirdekli 1.3GHz Cortex A7 işlemciden oluşan Exynos çipi, iyi bir performans sunuyor. Ancak uygulamalar arasında geçiş yaparken sık sık takılmalar yaşadık.



Kamera, pil ve depolama; ilk kararımız!

Kamera, pil ve depolama

8 megapiksellik kamera, iyi fotoğraflar çekmenize izin veriyor, ancak ondan Galaxy S5'in hızını beklemeyin. Otomatik modda çektiğimiz fotoğrafların çoğu, kabul edilebilir kalitedeydi. Ön yüzdeki kameranın çözünürlüğü ise 2.1 megapiksel.

Tab S serisinin 10.1 inç'lik sürümü 7.900mAh kapasiteli güçlü bir pille, 8.4 inç'lik sürümü ise 4.900mAh kapasiteli, orta seviyelerde yer aldığını söyleyebileceğimiz bir pille geliyor. En yeni AMOLED ekranların güç verimliliği ve yeni yonga setlerinin güç yönetimi yardımıyla tabletlerin iyi bir pil ömrü sunacağını umuyoruz.


Tab S serisi, 16GB ve 32GB'lık modeller olarak piyasaya sürülüyor ve 128GB'a kadar microSD kartlarla genişletilebiliyor. 16GB'lık modeli satın alacaksanız, günümüzün boyutu giderek büyüyen uygulamalarını ve oyunlarını sığdırabilmek için bir microSD kartına da ihtiyacınız olacaktır.


İlk kararımız

Tasarım olarak özel hiçbir şey sunmasa da Galaxy Tab S serisi, bizce sezgisel arayüzü, müthiş ekranı ve yüksek teknik özellikleriyle etkileyici. Yeni Tab S'lerin Sa >CHIP Online

Haberin Devamı