Spor Galatasaray'ı salonda 15 dakika bekleyecek

Galatasaray'ı salonda 15 dakika bekleyecek

Paylaş
Galatasaray'ı salonda 15 dakika bekleyecek

Beko Basketbol Ligi final serisinin 7. ve son maçı, henüz oynanmadan potaya bomba düştü

Final serisi boyunca büyük tartışmalar yaşanırken, iki camia karşılıklı olarak birbirini suçladı. Salonda yumruk yiyen yönetici oldu. Rakip takımın yöneticilerine, oyuncusuna, antrenörüne küfürler yağdı. Otobüs camları kırıldı. "Can güvenliğim yok" açıklaması gerginliği tırmandırdı. Son olarak Galatasaray cephesi maça çıkmama kararı aldı.

Fenerbahçe'nin bir çok kez "taraflı" ilan ettiği Basketbol Federasyonu'na Galatasaray kanadı da ağır bir şekilde yüklendi. İki camia da , özellikle canları yandıkça federasyona güven duymadıklarını milyonlarca taraftarlarına, kamuoyuna açıkladılar. Gerginlik sürekli tırmandı ve iki ezeli rakip finali oynayamayacak duruma geldiler.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Fenerbahçe Ülker yarın saat 21.00'de Ülker Arena'da oynanacak maç için sahaya çıkacak.

Hakemler Recep Ankaralı, Rüştü Nuran ve Emin Moğulkoç'u da salona gelecek ve parkedeki yerini alacak.

Galatasaray Liv Hospital beklenecek. 15 dakika sonra saha komiseriyle birlikte maçın hakemleri Galatasaray gelmemesini rapor edecek.

Talimatlara göre bir takım mazeretsiz olarak sahaya çıkmadığı takdirde hükmen mağlup sayılıyor. Bu durum basketbolda 20-0 olarak resmi sonuca işleniyor. Ayrıca sahaya çıkmayan takıma 20 bin TL de para cezası uygulanıyor.

Bu durumda Galatasaray Liv Hospital, Ülker Arena'ya gitmezse Fenerbahçe Ülker galip sayılacak ve doğal olarak maç oynanmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

Basketbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nun ayrıca maça çıkmayan takımı Disiplin Kurulu'na sevk etme yetkisi bulunuyor. Disiplin Kurulu'na sevk edilen takımdan savunma isteniyor ve hükmen mağlubiyetin yanı sıra para cezaları da verilebiliyor.

Ayrıca Federasyon bu kararı alan yöneticilere 1 yıldan 3 yıla kadar men cezası verebilir.

BİLETLER TÜKENDİ

Galatasaray'ın final serisinin son maçına çıkmayacağını açıklamasına rağmen Fenerbahçe taraftarları, biletlere büyük ilgi gösterdi.

Ülker Arena'da yarın oynanması planlanan karşılaşmanın biletleri dün öğle saatlerinde satışa çıkarken, kısa süre içinde tükendi. Sosyal medyada da organize olan Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk kutlamaları için Arena'yı doldurma kararı aldı. Seride daha önce Arena'da oynanan 3 maçta salonu dolduran 12. adam, yarın da tribündeki yerini alacak. Sarı-Lacivertli taraftarlar, karşılaşmaya çıkmama kararı alan ezeli rakipleri Galatasaray'a da çeşitli slogan ve görsellerle göndermede bulunmaya hazırlanıyor.

İstanbul-DHA

Haberin Devamı