Spor Galatasaray'dan sert açıklama

Galatasaray'dan sert açıklama

Paylaş
Galatasaray'dan sert açıklama

Galatasaray: "Spor ahlakına ve hukuka aykırı eylemleriyle ne yazık ki, en çok kendi kulübüne ve Fenerbahçe camiasına zarar vermiş bir kişinin, bir basketbol maçını bahane ederek sözde adalet arayışında olması, trajikomik bir durumdur"

Galatasaray Kulübü’nde yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına tepki gösterilerek, "Türk spor tarihinde, kişisel çıkarları için, camialar arasındaki barış ve kardeşliğe en çok zarar veren kişi olarak anılacak bir kulüp başkanının bugünkü basın toplantısının değerlendirmesini kamuoyunun sağduyusuna bırakıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım’ın Beko Basketbol Ligi’nde Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan play-off final serisi dördüncü maçında yaşanan olayların ardından düzenlediği basın toplantısıyla ilgili sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı.

Yıldırım’ın basın toplantısına atıfta bulunulan açıklamada, "Türk spor tarihinde, kişisel çıkarları için, camialar arasındaki barış ve kardeşliğe en çok zarar veren kişi olarak anılacak bir kulüp başkanının bugünkü basın toplantısının değerlendirmesini kamuoyunun sağduyusuna bırakıyoruz" denildi.

Galatasaray camiası olarak, daha önce yaptıkları açıklamalarda, söz konusu kişiyi muhatap almayacakları ve asırlık Galatasaray-Fenerbahçe dostluğunu bu kişinin hezeyanlarının bozmasına izin vermeyecekleri konusunun altını çizdikleri vurgulanan açıklamada, "kişisel hırsları ve yanlışlarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ve Türk sporunu büyük bir çıkmazın içine sürükleyen ve itibarına gölge düşüren bu kişinin, bugünkü basın toplantısında sergilediği tavırların, yaşananlardan ders almadığını gösterdiği" kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Spor ahlakına ve hukuka aykırı eylemleriyle ne yazık ki, en çok kendi kulübüne ve Fenerbahçe camiasına zarar vermiş bir kişinin, bir basketbol maçını bahane ederek sözde adalet arayışında olması, trajikomik bir durumdur. Final maçlarının önemli bir ayağının öncesinde düzenlenen bu basın toplantısının, hakemleri ve medyayı baskı altına almaya yönelik olduğunun herkes farkındadır. Basın toplantısında söylenenler bir yana, sadece böyle bir toplantının düzenlenmiş olması bile, doğrudan maçın sonucuna etki etmeye yönelik bir eylemdir ve spor ahlakına aykırıdır. Basketbol sporunu yönetenlerin, böyle ucuz oyunlara prim vermeyeceğine ve baskılara boyun eğmeyeceğine inanıyoruz. Bugün yapılan basın toplantısındaki söylemlerle ilgili olarak da yasal yollardan gerekli girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu ve tüm ulusumuzu kaygılandıran gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, ezeli rakipler arasındaki rekabetin bizleri ayrıştıran bir unsur haline dönüşmesine Galatasaray camiası izin vermeyecektir."

Haberin Devamı

AA