Spor Galatasaray'a gözdağı verdi

Galatasaray'a gözdağı verdi

Paylaş
Galatasaray'a gözdağı verdi

Ertuğrul Sağlam, cuma günü kendi sahalarında oynayacakları Galatasaray maçından iyi futbol ortaya koyup iyi bir sonuçla ayrılmak istediklerini söyledi

Kırımızı-Siyahlı takımın futbolcuları Galatasaray maçı hazırlıklarını Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde sürdürdü. Antrenmana sakatlığı süren Dede ile hafif sakatlığı bulunan Erkan Zengin katılmadı.

Haberin Devamı

AVUCUMUZDAN KAÇIRDIĞIMIZ 3 PUANI YAKALAMAK İSTİYORUZ

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sağlam bu hafta oynayacakları Galatasaray maçı ili ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Galatasaray maçı hazırlıkları gayet iyi gidiyor. Takımın morali de iyi. Özellikle ilk haftada alınan galibiyet, Fenerbahçe karşısında ortaya konulan oyun, girilen pozisyonlar, rakibe karşı sağlamış olduğumuz üstünlük, bunlar tabi bir takımın geleceği açısından o takımla ilgilenen insanları mutlu eden ve geleceğe umutla bakmasını sağlayan unsurlar.

Umuyorum ki taraftarımız da camiamız da takımdan umutlular. Tabi yine güçlü bir rakiple oynayacağız. Galatasaray karşısında tabi yapmamız gereken iş şu. Bir defa kendimize yakışan oyunu ortaya koymak, skor ne olursa olsun sonuna kadar devam ettirebilmek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçında yaptığımız güzel şeyleri tekrar edip, yapamadığımız özellikle girdiğimiz pozisyonları gole çevirememe en önemli eksikliğimizdi.

Bunu da yapıp hem Fenerbahçe maçında avucumuzdan kaçırdığımız o 3 puanı yakalamak, onu telafi edebilmek hem de geleceğe umutla bakabilmek açısından Galatasaray maçından hem iyi futbolla hem de iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz.

Kaldı ki sonrasında milli maç arası var. Bir 15 günlük ara var. Bu arayı da iyi geçirmek, mutlu geçirmek, huzurlu geçirerek için bu maçtan iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor."

EN GENÇ TAKIM

Takımda bir değişim yaşadıklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Geçen senenin sonunda ligin en yaşlı takımı iken iki haftalık istatistiklere baktınız zaman ligin en genç hüviyetini eline geçirmiş ki bu değişim çok kolay olmayacak bizim için.

Ama sağolsun görev verdiğimiz genç kardeşlerimiz elerinden gelen sorumluluğu ortaya koyuyorlar" dedi. Saha içi başarıları yakalayıp bir hedef içerisinde oylaya çalıştıklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, bütün bunları bir arada yapmanın çok kolay bir iş olmadığını söyledi.

TARAFTARLARDAN İSTEĞİ: KÜFÜR ETMEMEK KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEMEK

Cuma gecesi kendi sahalarında oynayacakları Galatasaray maçında Eskişehirsporlu taraftarlardan küfür etmemelerini, kötü söz söylemelerini isteyen teknik direktör Sağlam şunları kaydetti: "Biz takım olarak centilmence, fair-play ruhu içerisinde mücadelemizi devam ettiriyoruz.

Haberin Devamı

Yavaş yavaş herkesin beğenisini kazanan, sempatisini kazanan bir takım olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımız da cuma günü küfür etmeden, kötü söz söylemeden, herhangi bir şiddete başvurmadan, kendimize yakışır bir davranış ve söylem bütünlüğü içerisinde takımlarını desteklemelerini istiyoruz.

Biz futbolcusuyla, gerek yöneticisiyle, gerek taraftarlarıyla tüm ülkenin örnek gösterdiği bir takım olmak istiyoruz. Bugün birçok statta küfrü maalesef görüyoruz. Biz onlardan farklı olalım, farlı bir anlayış ortaya koyalım ve herkes bizi takdir etsin.

Bunu ben taraftarlarımızdan istiyorum. Kesinlikle küfürden uzak, kötü sözden uzak, bugün Türk futbolunda görmek istediğimiz manzarayı cuma günü onların ortaya koymalarını isteyeceğim kendilerinden."

NECATİ ATEŞ NE İLK NE DE SON

Haberin Devamı

Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe maçında penaltı kaçıran Necati Ateş’i bir gün sonra aradığını, canını sıkmamasını söylediğini belirtti. Sağlam şöyle devam etti: "Futbolda bu tür şeylerin olabileceğini kendisine ilettim.

Necati ne ilk penaltı kaçıran oyuncu olacak ne de son olacak. Bundan sonra bu tür olaylar olacaktır mutlaka. Bu konuya bu çerçevede değerlendirmek lazım, farklı bir algıyı oluşturacak davranışlardan ve düşünce yapısından bence uzak durmak lazım.

Futbolda her zaman olan şeylerden birisi bizim de başımıza geldi. Futbolun şansız gününe geldik açıkçası. Yani öncesiyle, pozisyonuyla, penaltısıyla, penaltıdan sonrasıyla, yediğimiz golle şansız bir gün yaşadık.

Ama futbolda böyle şeyler oluyor. İnşallah bundan sonra karşılaşmayız, yani karşılaşacağız mutlaka ama sık sık karşılaşmayalım. Futbol şansı da bizim tarafa döner.

Biz böyle mücadele ettiğimiz takdirde bize de dönecektir. Buna inanıyorum." Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Necati Ateş’i Bursaspor’un transfer etmek istediği yolunda söylentilerin olduğunun belirtilmesi üzerine "Somut bir şey duymadık. Daha kulübe gelen bir teklif de yok" dedi.

Haberin Devamı