Spor Galatasaray'a Demba Ba çalımı

Galatasaray'a Demba Ba çalımı

Paylaş
Galatasaray'a Demba Ba çalımı

Uzun süredir Galatasaray'a transfer olacağı konuşulan Demba Ba, Fenerbahçe'ye geliyor

Sarı-Lacivertli kulüp, İngiltere Premier Ligi'nin ünlü ekiplerinden Newcastle United'da forma giyen Senegalli santrfor ile anlaştı...

Akşam'ın haberine göre; Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz cuma günü Hasan Ali Kaldırım'ın FB TV'deki imza töreninde, 'Orta saha ve savunmaya ikişer futbolcu alacağız' açıklamasını yapmıştı. Ancak aradan geçen iki günde sürpriz gelişmeler oldu.

EN UYGUN YABANCI GOLCÜ

Teknik direktör Aykut Kocaman, 'Gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edeceğiz. Forvet hattındaki oyuncularımızdan memnunum fakat uygun şartlarda bir yabancı bulursak alalım' sözü üzerine harekete geçen Fenerbahçe yöneticileri, hemen Galatasaray'ın gündeminde bulunan Demba Ba ile temasa geçti. Menajerlerin tavsiye ettiği birçok santrfor adayı arasından Ba'nın seçilmesinin dört önemli sebebi bulunuyor.

SOW VE DİA REFERANS VERDİ

1-Senegalli olması ve futbol eğitimini takımdaki vatandaşları Moussa Sow ve İssiar Dia gibi Fransa'da alması... Fenerbahçe yöneticileri Demba Ba ile temasa geçmeden önce Sow ve Dia'dan görüş aldı. İki futbolcu da Senegal Milli Takımı'nda birlikte oynadıkları Ba için olumlu referans verdi.

2-Demba Ba, dünyanın en zorlu ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Ligi'nde bu sezon 16 gol attı. Newcastle United'da son yıllarda parlayan en önemli golcü.

3-Maliyeti gayet uygun. Ba'nın sözleşmesinde, '31 Haziran 2012'ye kadar 7 milyon sterlin (yaklaşık 20.8 milyon lira) getirirse serbest kalır' maddesi yer alıyor. Yıllık istediği net ücret de 2 milyon 500 bin Euro. Bu rakam da Fenerbahçe yönetiminin futbolcular için belirlediği ücret standardına uygun (En yüksek para 2.8 milyon Euro ile Dirk Kuyt'a veriliyor).

UYUMLU VE PROBLEMSİZ

4-Uyumlu olması. Demba Ba, son derece düzgün ve problemsiz bir futbolcu olarak biliniyor. Gerek hocalarıyla gerek takım arkadaşlarıyla bu zamana dek sorun yaşamadı. Bu özellikleri nedeniyle bugüne dek forma giydiği bütün kulüplerde çok sevildi.

27 yaşında ve 1.89 metre boyundaki Ba ile el sıkışan Fenerbahçe yöneticileri, sözleşmede yer alan 7 milyon sterlin bonservis bedelinin ödeme takvimi ve diğer detaylar için Newcastle United yetkilileri ile görüşmelere başladı. Bu işlemlerin birkaç gün içinde sonuçlanarak Ba'nın Fenerbahçeli olması bekleniyor.

Haberin Devamı