Spor Galatasaray - Östersunds maç özeti

Galatasaray - Östersunds maç özeti

Paylaş
Galatasaray - Östersunds maç özeti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında kendi sahasında İsveç'in Östersunds ekibiyle karşılaştı. Sahadan 1 - 1'lik beraberlikle ayrılan sarı kırmızılı ekip Avrupa'ya çok erken veda etti ve taraftarlarına ikinci Tromsö faciasını yaşattı

MAÇIN ÖZETİ

90.DK:
Maç sona erdi Galatasaray maalesef Avrupa'ya veda etti. Galatasaray 1 - 1 Östersunds

84.DK: Galatasaray takımından Martin Linnes sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

81.DK: Östersund takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Ken Sema çıkıyor ve yerine Jamie Hopcutt oyuna giriyor.

75.DK: Galatasaray takımı Garry Rodrigues ile GOL fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Garry Rodrigues tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

69.DK: GOLLL! Ahmet Çalık

65.DK: Östersund takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Ronald Mukiibi çıkıyor ve yerine Douglas Bergqvist oyuna giriyor.

64.DK: Galatasaray takımından Yasin Öztekin ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

59.DK: Maalesef penaltıdan golü yedik. Brwa Nouri penaltıdan attığı golle takımını öne geçiriyor.

56.DK: Galatasaray'da oyuncu değişikliği Carole taraftarın yoğun tepkisiyle oyundan çıkarken yerini Eren Derdiyok'a bıraktı



52.DK: Galatasaray takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına çok yaklaşıyor. Kale ağzından Bafetimbi Gomis tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

48.DK: Tolga Ciğerci rakibine yapmış olduğu müdahale sonrası sarı kart gördü

46.DK: İkinci yarı başladı. Haydi Galatasaray

İlk yarı sona erdi Galatasaray 0 - 0 Östersunds​

44.DK: Galatasaray takımından Younes Belhanda şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.



43.DK: Galatasaray takımından Selçuk İnan ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

39.DK: Galatasaray takımında Fernando Muslera hakem Bastian Dankert tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

38.DK: Ceza sahası içinde sağ çaprazdan Ken Sema ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

31.DK: Sol kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Younes Belhanda ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.



27.DK: Bu dakikada Galatasaray takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından çekilen şut direğin az farkla uzağından auta gidiyor. Şutu çeken isim Yasin Öztekin

22.DK: Samuel Mensah, taç çizgisine yakın bir noktada Tolga Ciğerci tarafından faule maruz kalıyor.

20.DK: Galatasaray'da Bafetimbi Gomis, sarı kart görüyor.

19.DK: Rakip yarı alanın ilk metrelerinin orta yuvarlağa yakın bir noktasından Selçuk İnan ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

13.DK: Tom Pettersson tarafından çekilen şutu, kaleci Muslera kurtarıyor.

8.DK: Galatasaray takımından Maicon Roque tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

6.DK: Galatasaray takımından Tolga Ciğerci sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

1.DK: Maç başladı. Başarılar Galatasaray


Maç sonrası ortalık karıştı! Çevik kuvvet geldi



Igor Tudor: Özür diliyorum


İLK KEZ AVRUPA SAHNESİNE ÇIKTILAR


Galatasaray'ın favori olduğu eşleşmeden sürpriz bir şekilde elenmesi taraftarlara ağır bir şok yaşattı. Östersunds ilk defa Avrupa sahnesine çıktığı maçlardan beklenmeyeni başararak turu geçen takım oldu. Maç sonu Galatasaray taraftarları Östersunds'un oyuncularını alkışladı.

TUDOR'A TEPKİ


Galatasaray taraftarı maçın büyük bir bölümünde teknik direktör Igor Tudor'a büyük tepki gösterdi. Aynı zamanda Carole ve Tolga Ciğerci gibi isimlere tepki gösterirken kaleci Muslera'yı alkışladı. Galatasaray Yönetimi'de tepkilerden nasibini aldı. Taraftarlar "Yönetim istifa" diye bağırdı.




TROMSÖ FACİASI


2005/06 sezonunda UEFA Kupası eşleşmelerinin 1.turunda Galatasaray, Norveç'in Tromsö takımıyla eşleşmişti. Gazeteler, bu eşleşme hakkında ''lokum gibi kura'' başlıklarıyla yazılar yazmaya başladı.

Eylül ayında oynanan maç, Norveç'in kuzeyindeki Trolehine sonuçlanmıştı.

Norveç'te alınan 1-0'lık mağlubiyetten 2 hafta sonra, 29 Eylül 2005 tarihinde bu defa Ali Sami Yen Stadyumu'nda karşılaştı iki ekip. ''Çamurlu maçın intikamı'' olarak görüleyen karşılaşmadaki ilk gol, 32.dakikada Stephan Ademolu'dan geldi ve Tromsö 1-0 öne geçti. Galatasaray, 79.dakikada Hakan Şükür'ün golüyle durumu 1-1'e getirse de turu geçen Tromsö oldu.

Eric Gerets yönetimindeki Galatasaray'ın güçsüz rakibine elenmesi, aylarca konuşuldu. Bu olay, Türk futbol tarihine ''Tromsö Faciası'' olarak geçti.


GALATASARAY'IN İLK 11'İ:

Muslera, Linnes, Ahmet, Maicon, Carole, Tolga, Selçuk, Sinan, Belhanda, Yasin, Gomis.

ÖSTERSUNDS'UN İLK 11'İ:

Östersunds: Keita, Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Mensah, Nouri, Bachirou, Widgren, Ghoddos, Sema, Gero

Haberin Devamı