Spor Galatasaray maça çıkmıyor!

Galatasaray maça çıkmıyor!

Paylaş
Galatasaray maça çıkmıyor!

Galatasaray yönetim kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda, Fenerbahçe Ülker'le oynanacak final maçına çıkmama kararı aldı

Ünal Aysal'ın tarihi konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

*Galatasaray olarak şaibeli bir basketbol federasyonunun bugün aldığı kararı tanımıyoruz.

*Yöneticilerimizin tüm somut delillerine rağmen. can güvenliği olmayan bir maçı seyircili oynanması ve tüm uyarılarımıza rağmen sürecin bu şekilde olması uygunsuzdur.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18573","18573","201406","18573-151085.jpg","1", "0","İşte Ünal Aysal'ın tarihi konuşması");

*Şike yükümlüsü bir şahsın kurumları baskı altına alan açıklamaları abesle iştigaldir.

*Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar sonucu Galatasaray Basketbol Takımı maça çıkmayacaktır ve bu kirli oyunu bozacaktır.

*Galatasaray'ın bayan basketbol ve erkek basketbol için önümüzdeki sezon ligden çekilme hususu tartışılacaktır

*Yurt içi ve uluslararası mahkemelerde Galatasaray hakkını arayacaktır.

Haberin Devamı

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün:

*Bu kararla birlikte ligden bile çekilebiliriz.

*Güvenmediğimiz bir federasyonun organizasyonlarında bulunmak istemiyoruz.

Galatasaray cephesi bugün Basketbol Federasyonu'nun Fenerbahçe Ülker'e saha kapatma cezası vermemesi ve hakem atamaları sebebiyle sert tepki göstermişti. Daha sonra sosyal medyada 'Galatasaray sahaya çıkmayacak' iddiaları ortaya atılmıştı. Kısa süre sonra ise bu iddianın doğru olduğu ve sarı kırmızılı yöneticilerin bu seçeneği ciddi ciddi tartıştığı öğrenilmişti.

FENERBAHÇE RESMİ SİTESİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA:

Ezeli rakibimiz ve ebedi dostumuzun Türkiye Beko Basketbol Ligi finalinde kulübümüze rakip olmamak için sahaya çıkmamayı tercih etmesi yolundaki kararını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Kamuoyundan öncelikle beklentimiz; iş bu karara saygı duyduğumuz ve gerçek nedenlerini çok iyi bildiğimiz bu kararı, anlayışla karşıladığımızın bilinmesidir. Zira: -Rakip takım yönetici ve sporcularına bütün müsabaka boyunca her türlü hakaretin ve küfürün edildiği, -Rakip takım yöneticilerinin yumruklandığı, -Sanırız yüksek Fransız kültürünün gereği olarak (!) bayan basketbol takımı otobüsüne ve scorboardlarına hakaret ve küfürlü pankartların asıldığı, -Basketbol Federasyonu yönergelerine aykırı sayı ve nitelikte seyirci alındığı, -Fanatik taraftar grup liderlerinin kendi yöneticilerinde olmayan akreditasyon kartlarını taşıdığı, -Devletin resmi görevlilerininin utanmazca tartaklanıp tehdit edildiği kendi salonlarına alışık olanların… Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da arzu ettikleri oyunu oynayamamalarını tüm kalbimizle anlıyoruz.

Haberin Devamı

Çünkü biz korkarak yaşayanların hayatı sadece seyredenler olacağını ve bu zihniyetin Fenerbahçe’yi seyretmeye dahi cesareti olmadığını biliyor ve anlayışla karşılıyoruz… Ancak anlayamadığmız … -Yurt dışında hiçbir ülkede kara para aklamak, dolandırıcılık suçlarından yargılanmayan, hapis yatmayan ya da ülkelere giriş yasağı konmayan, -Hiçbir kulüp oyuncularına arabalar alırken yakalanmayan ve tarihi farklarla şampiyonluklar kazanamayan, -Hiçbir oyuncusuna elden 1 milyon dolar para verdik saçmalığı ile kendi yöneticilerinin şike ve teşvik suçlamaları karşısında komik duruma düşmeyen, -Devletini ve kendi kulüp taraftarlarını ve küçük yatırımcılarını manipülasyonlarla zarara uğrattığı tesbit edilemeyen, -Sahip olduğu serveti ve bunun vergilerini açıklayamayan, -Ve en önemlisi korkuları yüzünden takımını sahaya çıkartmayarak tarihe kara bir leke olarak geçmeyen, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’a yönelik bu korku ve husumetin sebebidir..

Haberin Devamı

Ebedi dostumuza önerimiz: Güvenliklerini sağlayamamakla itham ederek küçük düşürdükleri bu devletin sınırları dışı da dahil ve hatta Fransa ve Belçika başta olmak üzere istedikleri her yerde bu müsabakayı oynamaya amade ve hazır olduğumuzun bilinmesidir.. Gelinen noktada Fenerbahçe Spor Kulübü olarak karşı karşıya kaldığımız gerçek, artık sadece bu külübün yarıştığımız takımlarını değil, bu külübü yönetemeyen yöneticilerinin korkularını da yenmek zorunda olduğumuz gerçeğidir.. Saygılarımızla

FENERBAHÇE KULÜBÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ TURHAN ŞAHİN:

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın "Fenerbahçe Arena'da can güvenliğim yok" açıklamasına tepki göstererek, "Can güvenliklerine biz, Fenerbahçe olarak kefiliz" dedi.

Haberin Devamı

Muğla Fenerbahçeliler Derneğinin düzenlediği geceye katılmak için Muğla’ya gelen Şahin, Muğlaspor Kulübünü ziyaret etti. Kulüpte gazetecilere açıklama yapan Şahin, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman’nın "Fenerbahçe Arena’da can güvenlikleri bulunmadığı" yönündeki açıklamalarına cevap verdi. Şahin, Ataman’ın açıklamasını, "Yangına benzin dökmek" diye yorumladı. Yaşanan olayların kız basketbol maçında başladığına işaret eden Şahin, "Maça giden ve bizzat olayları yaşayan kişi olarak biz orada hayati tehlikeler geçirdik. Linçten zor kurtulduk diyebilirim. Eğer o gün o hadiseler yaşanmamış olsaydı bugün bu durumlara gelinmezdi. Biz onların her türlü can güvenliğini sağladık" dedi.

Hiçbir zaman bu tarz söylemlerde bulunmadıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu: "Ataman’ın söylemi çok yanlış. Biz hiçbir zaman böyle ifadelerde bulunmadık. Buyursunlar gelsinler, biz onları her zaman olduğu gibi yine en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Bundan zerre kadar tereddüt etmesinler. Can güvenliklerine biz, Fenerbahçe olarak kefiliz."

"Spor olmasaydı belki bugün hayata olamazdım"

Şahin, çocuk yaşta bazı uygunsuz hareketleri olduğunu, yaşadığı muhitin de etkisiyle "serserilik" yaptığını anlattı. "13, 14 yaşlarında yapmadığımız rezalet yoktu" diyen Turhan, "Spor olmasaydı belki bugün hayata olamazdım. Çeteler kurardık, hırsızlık yapardık, uğursuzluk yapardık. Spor sayesinde oralardan buralara geldik. O zamanlardan hiçbir arkadaşım hayatta değil. Spor olmasaydı, Fenerbahçe olmasaydı ben de olmayabilirdim" diye konuştu. Beko Basketbol Ligi’nin şampiyonu, 19 Haziran Perşembe günü Ülker Sports Arena’da oynanacak maçın ardından belli olacak.

KİRİTK TOPLANTI ÖNCESİ...

Öte yandan Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün yapacağımız yönetim kurulunda maça çıkıp çıkmama konusunu görüşeceğiz. Ben oyumu çıkmama yönünde kullanacağım" dedi. TBF'nin aldığı kararı "skandal" olarak nitelendiren Ergün, şöyle devam etti: "Zaten son maça atadıkları hakemlerle Galatasaray'ın infaz kararını vermişlerdi. Recep Ankaralı gibi bir hakemi, tapelerde adı geçen, son maçta Galatasaray'ın faulünü göz göre göre vermeyerek ipini çeken, infazını gerçekleştirilen celladı tekrar hakem olarak atamak Galatasaray'ın infaz kararını vermek demektir. Belki bir kaza olur Galatasaray hakemlerden kurtulur diye düşünüp Fenerbahçe'ye de ceza vermemişler."

Bugün gerçekleştirecekleri yönetim kurulu toplantısında karşılaşmaya çıkıp çıkmama konusunu görüşeceklerini anlatan Ergün, "Benim şahsi fikrim çıkmamak yönünde. Ben yönetim kurulunda oyumu bu yönde kullanacağım ama yönetim kurulu ne karar verir bilmiyorum. İnfaz emrini vermişler, cellatları atamışlar, olur da bir terslik olur Galatasaray kurtulursa da saha içinde işini bitirelim oradan hiç çıkamasınlar diye şampiyonluğu yüzde 1 ihtimalle bile kaçmasın diye Fenerbahçe'ye de seyircisiz oynama cezası uygulamamışlar" ifadelerini kullandı.

Şükrü Ergün, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın, Ülker Sports Arena'da can güvenliklerinin olmadığına yönelik sözlerini hatırlatarak, "Ergin hoca can güvenliğinden endişe ediyor. Bu şartlarda kim 'senin can güvenliğini garanti ediyorum' diyebilir ki. Etseniz bile güvenlik endişesi taşıdıktan sonra ne kadar performanslı olabilir. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" şeklinde görüş belirtti. Ergün, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun aldığı kararlarla Galatasaray Kulübü'nü ciddiye almadığını gösterdiğini öne sürerek, "Ancak federasyon Galatasaray'ı tanıyamamıştır" dedi.