Spor Galatasaray Emirates Kupasını kazandı

Galatasaray Emirates Kupasını kazandı

Paylaş
Galatasaray Emirates Kupasını kazandı

Emirates Cup'a katılan Galatasaray, dün 1-0 mağlup ettiği Porto maçının ardından bugün ise İngilizlerin efsane takımlarından birisi olan Arsenal'i 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu

Emirates Cup'ın ikinci gününde ilk maçında Porto'yu 1-0 mağlup eden Galatasaray ile Napoli ile 2-2 berabere kalan Arsenal karışılaştı. Maça Drogba ve Sneijder gibi yıldızları olmadan başlayan Galatasaray ilk devrede istediği futbolu sahaya fazla yansıtamadı.

Haberin Devamı

16. dakikada Elmander'in sağ çaprazda şutunda top Szczesny'de kaldı. Altı dakika sonra Amrabat'ın vuruşunu Szczesny çeldi. 33. dakikada sakatlanan Engin yerini Ceyhun'a bırakırken altı dakika sonra ise Walcott'un orta şut karışımı vuruşu savunmaya çarparak gol oldu ve Arsenal devreyi bu golle önde tamamladı.

İkinci 45 dakika başlarken Johan Elmander yerine Didier Drogba, Umut Bulut yerine Wesley Sneijder ve Hamit Altıntop yerine de Emre Çolak oyuna girdi. 55'te Sneijder'in pasında Drogba sağ çaprazda topla buluştu, açısı dar olmasına karşın vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Son 20 dakikada ise Galatasaray rakip kalede baskısını arttırdı. 73. dakikada Sneijder sol çaprazdan çok sert vurdu ama Szczesny son anda köşeden topu saha içine çeldi.

Haberin Devamı

Üç dakika sonra Galatasaray Drogba'nın yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 11 metreden topun gerisine gelen Fildişi Sahilli yıldız skoru eşitledi. Baskıyı iyice arttıran Galatasaray'da 87'de Sneijder'in pasında Didier Drogba ceza sahasında rakibinden şık bir hareketle sıyrıldı ve vuruşunda topu ağlara yolladı.