Gündem Galata'da içki krizi devam ediyor

Galata'da içki krizi devam ediyor

Paylaş
Galata'da içki krizi devam ediyor

Galata Meydanı'nda içki içenlerle mahalleli arasında başlayan tartışmada yaşanan içki krizi devam ediyor

Mahalle sakinleri ile içki içenler arasında çıkan tartışmaya polis el koymuştu. Galata Kulesi çevresindeki oturma bankları kaldırılmış kule çevresinde polis nöbeti başlamıştı. Polis ekiplerinin bu akşam da kule çevresinde nöbet tutmaya devam ettiği görüldü.

Kulenin çevresindeki güvenlik şeridi ise hala duruyor. İçki içmek için kule çevresine gelen gençler ise duruma tepki göstererek kuleye yakın yerde içki içmeye devam etti. Arkadaşlarıyla birlikte gelen bir kadın kule çevresindeki içki yasağıyla ilgili olarak "İçki sınırlarını bilenler için olabilir. Ama toplumda her türli insan olduğu için dikkat etmek lazım. Toplumsal kurallara uyulmuyorsa içilmemeli bence. Ben destekilyorum. İçip egelencesini yapıp gidiyorsa bu gayet normal. Ama maalesef bazı şeylerin düzenene sokulması için yaptırım uygulanması gerekiyor ülkemizde. Ben içilmemesine karşı değilim" dedi.

Duruma tepki gösteren başka bir genç ise "Polisler burada oturamazsınız yasak dedi. Birşey söyleyemedi. Bizde kimseyi rahatsız etmediğimizi söyledik. Bunun üzerine kimliklerimizi aldı. Kontrol etti. 5 dakika sonra ya kalkın yada yapacağımızı biliyorsunuz dediler.Bizde ne yapacaksınız dedik. Birşey söyleyemediler. Gittiler. Şikayet olmadığını anlayınca kimliklerimizi iade etti. Burası bu gece size tahsis edildi bu gece. Buyurun afiyet olsun dediler ve gittiler. Burada bu hukuksuzluk bu şerit kaldırılmalıdır" diye konuştu.

Ozan URAL - İstanbul,(DHA)