Spor Futbolun tutkuyla yaşandığı kent: Salvador

Futbolun tutkuyla yaşandığı kent: Salvador

Paylaş
Futbolun tutkuyla yaşandığı kent: Salvador

Brezilya'da devam eden FIFA Dünya Kupası'nın oynandığı 12 kentten Salvador'da hayat, futbol tutkusuyla renk buluyor.

Bahia eyaletinin başkenti Salvodor’da 60 bin kişi kapasiteli Fonte Nova Stadı, kupada önemli maçlara evsahipliği yapıyor.
1951 yılında açılışı yapılan Fonte Nova’nın 2007’de oynanan bir karşılaşma sırasında terasının bir bölümünün çökmüş ve 7 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra yıkılan ve modern bir görünüm kazandırılarak yeni baştan inşa edilen Fonte Nova Stadı’na bugün dünyanın birçok ülkesinden taraftarlar futbol heyecanı yaşamak için geliyor.

Haberin Devamı

Altyapı çalışmalarında hareketlilik

Daha çok yoksul insanların yaşadığı birçok semte sahip Salvador’un Dünya Kupası’na evsahipliği yapması nedeniyle kentte başta altyapı olmak üzere birçok noktada hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Kentin uğrak yerlerinin başında Barra plajı geliyor. Yerli ve yabancı birçok kişinin futbol oynayarak eğlendiği plajda neşe eksik olmuyor.

Deniz fenerinde maç keyfi

Turistlerin ilgisini, özellikle yerel tatlar çekiyor. Sahildeki deniz fenerinin yakınında kurulan dev ekranda önemli maçlar izleniyor. Buraya gelenleri yerel kıyafetli kadınlar karşılıyor. Gençlerse çalınan müzik eşliğinde samba yapıyor.

Kentte, 7’den 70’e herkes sadece futbolla ilgili konuşuyor. Dünya Kupası nedeniyle hayat pahalılığının yaşandığı Salvador’daki 3 büyük alışveriş merkezi de akşam saatlerinde turistlerin uğrak yeri konumunda.

Haberin Devamı

Güvenlik üst düzeyde

Kentte dikkati çeken bir diğer konu ise alınan güvenlik önlemleri. Özellikle ana caddeler ve etkinliklerin yapıldığı alanlarda olası protestolara karşı sıkı önlem alınıyor.

Hırsızlık olaylarının artması nedeniyle Salvador’a gelen turistlerin özellikle ara sokaklar ve kenar semtlerden geçerken dikkatli olması gerekiyor.

AA