Spor 'Futbol taraftarsız olmaz'

'Futbol taraftarsız olmaz'

Paylaş
'Futbol taraftarsız olmaz'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile oyuncular Gökhan Gönül, Onur Recep Kıvrak ve Ozan Tufan basın toplantısı düzenleyerek yaz kampını değerlendirdi

Terim, kampın Amerika kısmının oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, "Önemli takımlarla hazırlık maçları oynuyoruz. Yarın ABD karşısında oyun anlayışımızda değişiklik olmayacak. Onlar bizden hem konsantre, hem de fizik olarak daha hazır. Oyun anlayışımız sabit kalacak, ama kadroda değişiklikler olacak. Daha az oynamış oyuncuları tercih edebilirim" dedi.

Kazanmayı alışkanlık haline getirmek istediklerini de belirten Fatih Terim, "Taktik olgunluğu her sene gelişen bir takım oluşturmak için çalışıyoruz. Sahada sürprizle karşılaşmamak açısından her önlemi aldık. Daha çok hücum ağırlıklı bir takım olarak anılmak istiyoruz. Hücumun yanı sıra aynı anda defans da yapabilen ve teknik yönden de zengin bir takım konumunda bulunuyoruz" diye konuştu.

Terim, ABD ile oynayacakları maça gelecek taraftarlarla ilgili de, "Futbol taraftarsız olmaz, seyirci bu şovun en önemli parçasıdır. Statlar tıklım tıklım dolması için inşa ediliyor. Yarın da umarım maça gelen taraftarların çoğu bizden olur" şeklinde konuştu.

Milli futbolcu Gökhan Gönül, kamp dönemiyle ilgili şunları söyledi:

'Yaklaşık 14 gün önce başladığımız yaz kamp döneminin bizim için iyi geçtiğini düşünüyorum. Çünkü Milli Takım özellikle son döneme girene kadar kazanma alışkanlığını kaybetmişti. Kazanma alışkanlığını tekrar edinme adına bu kamp dönemi önemliydi ve bugüne kadar 3 maçı kazandık."

Gönül, daha önce sakatlığı nedeniyle elemelere gidemediğini hatırlatarak, 'Güzel günler göreceğimize inanıyorum. Hiç inanmadığımız kadar arkadaşlarımızla birlikte bu sefer 2016 elemelerine gideceğimize çok inanıyorum' dedi.

Onur Recep Kıvrak da 'Gökhan ağabey gibi kazanmayı alışkanlık haline getirdiğimizi düşünüyorum. Uzun bir kamp dönemi geçirdik. Kamp döneminin bize faydalı olduğunu düşünüyorum. Kazandığımız taktirde ise ilk defa 7 maç üst üste kazanarak rekor kırmış oluyoruz' diye konuştu.

Ozan Tufan ise Fatih Terim'in söylediklerinin motive edici olduğunu ifade etti.

A Milli Takım, toplantının ardından maçın oynanacağı New Jersey'nin Harrison bölgesindeki Red Bull Arena'da yaklaşık bir saat süren antrenman yaptı.

DHA

Haberin Devamı