Mesut Yar Futbol programlarının ilk karnesi!
HABERİ PAYLAŞ

Futbol programlarının ilk karnesi!

Haberin Devamı

Cumartesi ve pazar günleri maçlardan hemen sonra gördük ki futbol medyası yeni sezona bir hayli bilenmiş olarak girdi... Futbol yorumcusu terminolojisi içine birçok yeni tanım kondu. Ahmet Çakar yorumcular içinde en yaratıcı oldu diyelim. Milli Takımlar ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i “mukavva” olmakla itham etti... Yanıtını da Fatih Terim’in avukatı aracılığıyla aynı program (Beyaz Futbol/Beyaz TV) içinde aldı. Neyse... Bu haftanın en ateşli futbol programları sıralamasına gelince en gürültülüsünden en sakinine doğru akış şöyle gerçekleşti. “Derin Futbol” (Beyaz TV) birinci, “Telegol” (tv8) ikinci, “Yüzde Yüz Futbol” (NTV) üçüncü, “Futbol Ateşi” (TRT Spor) dördüncü, “Top Bizde” (Kanaltürk) beşinci ve “Stadyum” (TRT 1) altıncı olarak haftayı kapattılar... Reyting sıralamasında ise bir numaraya TRT 1’in “Stadyum”u oturdu!

[[HAFTAYA]]

Doktorum’dan iki transfer!

Zahide Yetiş’in adresi belli oldu. Bir kuşak programı yapacağını duyurduğumuz Zahide Yetiş, yeni sezonda Kanaltürk ile el sıkıştı... Zahide’nin kuşağı için Saba Tümer’in teklif aldığını biliyorduk. Ama belli ki pazarlıklarda ibre Zahide’den yana döndü... Arkadaşımızın yeni programının adı da bir hayli manidar olmuş; “Yetiş Zahide”. Bir dönem bir hayli moda olan bu “yetiş” meselesini Seda Sayan hakkını vere vere kullanmıştı. Bakalım aynı şansı Zahide de elde edebilecek mi? Bu arada “Doktorum” (Kanal D) programının gedikli konuğu Dr. Cihan Aksoy da tv8 ile el sıkışarak “Doktorum” benzeri bir formatın (Canım Doktor/Ebru Keser’le ortaklaşa) sunucusu oldu. Cihan hocayı zevkle izleyeceğimize inanıyorum. Hele ki bağımsızlığını ele aldıysa...

Yok öyle bir şey!

“Leyla ile Mecnun” dizisinin yapımcısı Onur Ünlü’nün TRT’ye yeni bir iş yapacağından bahsetmiştik. İşin taslak olduğunu (kafalarda netleşmediğini ve bir pazarlık konusu yapıldığını) not düşmeyerek bir tarafın kalbini kırdık sanırım... Onur Ünlü yapımcı firma açısından böyle bir pazarlığın kabul edilemeyeceğini, başkalarının aklından geçse dahi en azından kendi aklından geçmediğini not düştü... Zaten dizisinin senaristi Burak Aksak da “meselenin kolektif hareket etmek olduğunu” bir röportajında netlikle ortaya koydu... Anlayacağınız “Leyla ile Mecnun” tam bir takım anlayışıyla hareket ederek defteri kapattı. Gidenler toplu halde gittiler, kalan kimse de yok. Nokta!

Çıldırdıklarıyla kaldılar!

“Çılgın Teyzeler” (Star TV) bir yaz işi olarak kaldı. Daha önceden tasalanmış ve çekilmiş olan bantlardan oluşan bir bütünün tamamını kanal yayınladı. Yani teyzeleri yarı yolda bırakmadı... İkinci sezonu çekilir mi sorusunun yanıtı ise reytinglerde gizliydi. Doğrusunu söylemek gerekirse format izleyiciye pek de uymadı. Her ne kadar teyzeler bir hayli şirin ve hırslı da olsalar o ışık skor tabelasına geçemedi... Kısacası program bitti ve benim favori olur dediğim Hayriye Hanım’ın yerine Zehra teyze ipi göğüsledi. Tüm bu koşuşturmaları hoş bir anı olarak yaşanmışlık defterine kaydederek!

Kuzeyin Oğlu’nu örnek versek mi?

Show TV topuna girmişken bir de kanalın hazırlığını yaptığı şovlardan bahsedelim. Açıkçası kanalın bugüne kadar olan algısı magazin, şov programları ve aksiyon dizileri üzerine kurulu bir eğlence kutusu olarak tanımlanabilirdi... Show TV’de tutmayan şov pek yoktu anlayacağınız. Tutmayanlar genelde yoksunluk ve kanal profilini anlamamaktan kaynaklanıyordu... Neyse. Önümüzdeki günlerde ekrana gelecek olan Bülent Ersoy ve İzzet Yıldızhan şovundan ümitli olmak için demin çizdiğim profil fazlasıyla yeterli... Yıllar önce “Kuzeyin Oğlu”nda yakalanan performans bu program için de olasılıklar dahilinde. Ancak bir şartla... “Kuzeyin Oğlu” yaz işi olarak başladı ve yürüdü. Yeni sezonda güçlü bir dizi akımının karşısında şarkı ve türkü ne kadar iş yapar, orası şimdilik meselenin karanlık tek noktası...

BEREKETLİ SOFRAYI TOPLAMAYIN!

Show TV bombaları patlatıyor. Geçtiğimiz yaz Star TV nasıl popüler ise bu yazın da en çok konuşulan kanalı Show TV oldu neredeyse. Tabii şu ana kadar yaptıkları işlerle değil, tasarladıkları projelerle... Hazırlıklar sürerken kanalın reyting topları ne durumda bakalım isterseniz. “Pis Yedili” dizisi banko kaldı. “Her şey Yolunda Merkez” için de durum aynı... Program cephesinde hemen tüm yapımlar gönderildi. Sanırım durumu henüz belli olmayan tek iş “Vahe’nin Sofrası”... Geçtiğimiz sezon reyting bombası gibi çalışan programın içerek değişikliğine gittiği konuşuluyor... Bana kalırsa Show TV kanala nakit akışını sağlayan bu sağlam reytingli işlerle oynamamalı. Vahe iyi bir kaynak ve yaptığı programdan reyting fışkırıyor... Duygusala bağladın diyenlere açıp reytinglere bakmasını öneririm. Rakamlar ortada. Sofranın bereketi de!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder