Gündem Fuhuştan polis kurtardı

Fuhuştan polis kurtardı

Paylaş
Fuhuştan polis kurtardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sektöründe çalıştırma vaadiyle kandırılarak fuhuşa zorlandıklarını belirterek cep telefonu mesajıyla yardım isteyen yabancı uyruklu 3 kadın, polisin operasyonuyla kurtarıldı

Kadınları kiraladıkları villalarda erkeklere pazarladıkları ileri sürülen Rus uyruklu 3 kadın da gözaltına alındı. Fuhuşa zorlandıkları ileri yabancı uyruklu 3 kadın, geçen hafta, polise cep telefonuyla mesaj atıp, yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün saat 23.30 sıralarında üç villaya eş zamanlı operasyon düzenleyerek 3 kadını kurtardı.

Haberin Devamı

3 kadını fuhuşa zorladıkları ileri sürülen Rus uyruklu kadınlar Svetlana Urmanda (35), Rosemary Hankova (38) ve Nasyana Alamova (36) gözaltına alındı. Villalarda yapılan aramada müşteri listelerinin bulunduğu anlaşılan 5 ajanda, fuhuştan elde edildiği sanılan 13 bin TL ve 374 dolar para, bir esrarlı sigara ve suçta kullanıldığı öne sürülen çok sayıda SIM kart ele geçirildi.

ŞANTAJ AMACIYLA VİDEO ÇEKMİŞLER

Operasyonda porno görüntülerin bulunduğu bilgisayarlar ve CD’lere el konuldu. Gözaltına alınan Rus uyruklu kadın fuhuş çetesinin geçen yıl geldikleri Bodrum Gümbet’te kendilerini turizmci olarak tanıp, seyahat acentesi bürosu açarak güven sağladıkları, ardından da ülkeleri başta olmak üzere Ukrayna, Romanya ve Moldova’dan otellerde çalıştırmak veya rehberlik vaadiyle kandırarak getirdikleri kadınlara, kiraladıkları villarda fuhuş yaptırdıkları belirlendi.

Haberin Devamı

Çete üyelerinin kadınların bazı ilişkilerini ileride şantaj amaçlı kullanılmak üzere gizli kamera ile videoya çektiği de ortaya çıktı. Çetenin elinden kurtarılan ve çok sayıda erkeğe pazarlandıkları için bitkin durumda olan yabancı uyuruklu üç kadın, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bodrum Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütlü fuhuş yapmak ve yaptırmak suçunu işledikleri ileri sürülen Svetlana Urmanda, Rosemary Hankova ve Nasyana Alamov ise Adliye’ye sevk edildi.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)