Dr. Haydar Dümen Fren yapma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Fren yapma zamanı

Haberin Devamı

Erkekler ergenlikte tanıştığı mastürbasyona öyle bağlanıyor ki evlense bile kopamıyor. Beyler, bunun zararı sadece size değil. Evlendiğiniz zaman eşiniz sürekli gözyaşı döker. Bu alışkanlığınızı frenlemeye çalışın ki mutluluk hep kapınızı çalsın.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim neden gülüyor?

24 yaşındayım, kız arkadaşım ilişkinin yarısında bana sarılıp gülmeye başlıyor, her şey yarıda kalıyor. Neden gülüyor?

CEVAP

Değerli okurum, gülme refleksi harekete geçiyor, sevgilin sanki gıdıklanma gibi bir duygu yaşıyor. İnsanlar mutluluktan güler. Sanırım sevgilini aşırı dozda mutlu ediyorsun. Karakter olarak gülen bir yapıya da sahip olabilir. Çözüm için dramatik bir olay anlatsan yeri değil. Dert yansan “İstersen beni bırak” deyiverir. Bir de tersi var: Ağlayan kadınlar. Öyle mutlu olurlar ki ağlamakla gülmek arası ibre ağlamaya kayınca yandın!!!. Bana sorarsan, gülen kadın iyidir. Bununla teselli bul, ya bitir ya da kahkasına razı ol.

Karım yataktan çıkarmıyor

28 yaşında, 2 yıllık evliyim, çocuğumuz yok. Karım cinselliğe çok düşkün. Hafta sonları beni yataktan çıkarmıyor. İsteğini nasıl azaltırım?

CEVAP

Değerli okurum, geçmiş olsun. Zor bir sorun. Zorluğu, eşinin duygularının azaltılmasında. Örneğin; onu kendinden soğutacak, böylece cinsel coşkularının vanasını biraz kapatacaksın. Bunun için de ister istemez ruhunu biraz inciteceksin. İşte bu olmaz ve sana yakışmaz. Bu travmatik bir reaksiyondur. Neyse, umut doğacak çocuğunuzda. Sanırım o bu soruna nokta koyacak. Çünkü bebek, karının zamanının çoğunu alacak ve onu yoracak. Şimdilik sen eşinin dikkatini başka yere çek. Bu da olmazsa ona rezervinin tükeneceğini anlat.

Hiç orgazm olmadım

29 yaşında kadınım, 4.5 yıllık evliyim. Hiç orgazm olmadım. Zaman geçtikçe eşimden nefret etmeye başladım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, çok önemli bir kadın dramı ya da şanssızlığını dile getiriyorsun. Dünyada bu şikayet yaygın. Bizim ülkemizde yüzde 40 dolaylarında. Cinsellik, beden yapısı (fizyoloji) ile ruh yapısı (psikoloji) üzerine kurulmuştur. Sosyoloji ise, eyleme ev sahipliği yapar. Vajinal orgazm için kadının psikolojisini hazırlamak kadar, erkeğin de bu hazırlığa alt yapısının uygun olması gerekir. Teflon tava hakkında herkesin bilgisi vardır da cinselliği ısıtan, kaynatan ve pişiren o küçücük, dünyaya egemen tavanın özelliklerini bilen kaç kişi vardır?

Orgazm olamıyorum

26 yaşında kadınım. Ben eşimle birlikte olurken tatmin olamıyorum, aklıma başka şeyler geliyor. Bir de evlenmeden önce kendi kendimi tatmin ederdim. O zaman zevk alıyordum. Şimdi niye olmuyor?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazm tekniklerini öğrenmen gerekecek. Biraz da eşinin ustalığı rol oynayacak. Sabır, bilgi, fantezi ve bunların bileşkesinde zamanla amaca ve sonuca ulaşacaksın.

Mastürbasyon yüzünden mi çıkıyor?

17 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Yüzümde sivilceler çıkıyor. Arkadaşlarım “Mastürbasyon yapınca çıkıyor” diyor. Acaba neden bu mu?

CEVAP

Değerli okurum, yüzünü temiz tutmalısın. Mastürbasyonla ilgili değil. Gerekirse cilt hastalıkları uzmanında da yardım alabilirsin. Bir süre sonra geçecek.

Diktirmek istiyoruz

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Şimdi suçluluk duyuyoruz. Kızlık zarını diktirmek istiyoruz. Acaba ne zaman yaptırabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, evlenmeden birkaç gün önce diktirmelisiniz.

Penisim yeterli mi?

Penisim 11-12 santim. Sizce bu boyut bir kadını tatmin etmek için yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, telaşa gerek yok. Cinsel organın yeterli. Yeter ki kullanmasını bil.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla iç çamaşırlar varken ilişkiye girdik. 4-5 saat sonra 1-2 damla kan geldi. Zarım yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, yırtılmadı.

Cinsel organım küçük

26 yaşındayım. Cinsel organımın küçük olduğunu düşünüyorum. Ereksiyon hali de, çapı da küçük. Doktora gitsem mi?

CEVAP

Değerli okurum, ölçülerini verirsen anında yanıtını alacaksın.

Sertleşmiyor

50 yaşındayım. İlişkiye girdiğimde sertleşme sorunum oluyor. İlişki sırasında penisim yumuşuyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, damar sisteminde, senin sisteminde ya da psikolojik nedenlere bağlı olarak bu sorunlar yaşanıyor. Hangisi olduğuna karar vereceğiz ve tedavisini yapacağız. Bu saydıklarımın tedavisi olduğunu bilesin. Daha yaşın genç. Bu nedenle önce bir üroloji uzmanına başvur, eğer psikolojikse psikiyatırlar seni bekliyor.

Uyuyamıyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon alışkanlık oldu. Yapmadan uyuyamıyorum. İleride sorun yaşarım diye korkuyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, önerim irade. 6 ay ya da 1 yıl içinde doğru sayıya oturt onu. Bu tür alışkanlıklar evliliği sarsıyor. Yani kadından zevk alamıyorsunuz. Olay senin elinde. Yani bir arabanın direksiyonundasın, yollar virajlı. Basmış gaza gidiyorsun. Orada neye dikkat edersen mastürbasyon konusunda aynısı yapacaksın. Gazı kes ve frene bas.

Eşime cinsel istek duymuyorum

32 yaşında, 10 yıldır evli kadınım. 5 yıldır eşime karşı isteksizlim. Ayda bir defa ilişkiye giriyoruz. Eşimle ilişkimi nasıl düzeltirim?

CEVAP

Sevgili okurum, zor konu. Aslında işe eşinden başlamak gerekir. Eşin senin cinselliğinden önce ruhunu kazanmalı. Bunu davranışları ve ilgisiyle kanıtlamalı. Bu arada kendi estetiğine dikkat etmeli. Saçı, sakalı, giyim, kuşamı, dişleri, tırnakları düzgün olmalı. Yeni bir albeni yaratarak ilişkinizi ısıtmalı. Sen de kendini rötüşla, fantezileri de devreye sok, birlikte yol alın.

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım, nişanlıyım ama bir kadınla daha birlikte oluyorum. İkisinde de erken boşalıyorum. Nasıl kurtulurum?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olacaksın. Doktorla yüz yüze olmadan ilaç verilemiyor. Çözüm sizin elinizde.

Gebe kalır mı?

21 yaşındayım, kız arkadaşımla sevişirken boşaldım. Kız temizledi. Adetinin son günleriydi. Acaba gebe kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, çok zayıf.

Hep ereksiyon halinde

29 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. Gece yatarken ereksiyon oluyorum ve bu durum sabaha kadar sürüyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel birleşme sayını da bana yaz. Yeniden bir doktor denetimi gerekebilir. Kesin kararı o zaman veririm.

GÜNÜN SÖZÜ

Kronik sevgi şeker hastalığı gibidir. Biraz perhiz ister. H. D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder