Spor Fransa Açık'ta ilklerin günü

Fransa Açık'ta ilklerin günü

Paylaş
Fransa Açık'ta ilklerin günü

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda, 28 numaralı seribaşı Andrea Petkovic ve 4 numaralı seribaşı Simona Halep kariyerlerinin ilk "grand slam" turnuvasında yarı finaline çıkmayı başardı.

Turnuvanın 11. günündeki çeyrek final maçları, yağmur nedeniyle 2,5 saat geç başladı. Kadınlardaki çeyrek final eşleşmesinde, 2012 finalisti 10 numaralı seribaşı İtalyan Sara Errani ile en iyi derecesi çeyrek finale 2011’den sonra 2. kez çıkan 28 numaralı seribaşı Alman Andrea Petkovic karşılaştı.

Haberin Devamı

Petkovic, başta servisler olmak üzere oyunun tüm alanlarında rakibine karşı üstünlük kurduğu ilk seti, 6-2 alarak karşılaşmada 1-0 öne geçti. İkinci sete, iki raket de kötü servis performansıyla başladı ve 4 oyunda da servis kırıldı (2-2). Alman tenisçi, servis oyununu kazandıktan sonra 6. oyunda rakibinin servisiyle beraber direncini de kırdı (4-2). Sonraki 2 oyunu da kazanan Petkovic, seti 6-2, 1 saat 3 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak, kariyerinde ilk kez bir "grand slam"de yarı finale yükseldi.

Petkovic’in rakibi Halep

Tek kadınlardaki diğer çeyrek final maçı ise sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık’ın ardından burada da çeyrek finale yükselen 4 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile 2009 şampiyonu 27 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova’nın mücadelesine sahne oldu.

Haberin Devamı

Eski şampiyon ilk sette oyunu yönlendiren taraftı. Fakat ikinci servislerinden düşük yüzdeyle puan çıkarması ve basit hatalar yüzünden Halep’in 3 kez servis kırdığı seti 6-2 kaybetti. Rumen tenisçi böylece skoru 1-0’a getirdi.

Halep, Kuznetsova’nın servisleriyle başlayan ikinci setin 3. oyununda servis kırdı. Servis oyununu da kazanan Rumen tenisçi sette 2 farklı üstünlük yakaladı (3-1). Sonraki 3 oyunda da servis kırılınca Halep, 5-2 önde girdiği 8. oyunda kariyerinin ilk "grand slam" yarı finaline çıkmak için servis attı. Bu oyunda 3 kez çift hata yapan Halep, sonradan toparlandı ve yarı finalde Andrea Petkovic’in rakibi oldu.

AA