Spor Formula'da Red Bull zaferi

Formula'da Red Bull zaferi

Paylaş
Formula'da Red Bull zaferi

Formula 1 Japonya Grand Prix'ini Red Bull Racing'in Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı

Formula 1'de sezonun 16. yarışı olan Japonya Grand Prix'ini, yarışa pol pozisyonunda başlayan Alman pilot Sebastian Vettel ilk sırada tamamladı.

Suzuka pistindeki mücadelede bir başka Red Bull Racing pilotu Mark Webber ikinci sırada yer aldı ve bu sonuçla Red Bull çok önemli bir duble yaptı.

Malezya ve Monaco'nun ardından üçüncü kez duble yapan Red Bull bu sezonki 7. zaferini yaşadı. Japonya'da kürsüye çıkan son isim ise Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso oldu.

MASSA YARIŞ DIŞI KALDI

Haberin Devamı

Yarışta birçok kaza da yaşandı. İlk virajda meydana gelen kazada Felipe Massa yarış dışı kaldı. Bu kazanın ardından güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracı pistteyken sol arka lastiği fırlayan Kubica, yarışı bırakmak zorunda kaldı.

İlk turda piste giren güvenlik aracı 7. turda pisti terk etti ve yarış yeniden başladı. İlk sırada başladığı yarışı, rahat bir tempoda götürerek en önde tamamlayan Vettel 206 puana yükselerek şampiyonluğa yeniden ortak oldu. Vettel'in takım arkadaşı Mark Webber ise ikinci sırada tamamladığı yarışın ardından 220 puana yükseldi ve Formula 1 Dünya Şampiyonası liderliğini devam ettirdi.

ALONSO ŞAMPİYONLUK İDDİASINA DEVAM

Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, üçüncü sırada tamamladığı yarışın ardından 206 puana yükseldi ve şampiyonluk iddiasını devam ettirdi.

Formula 1'de sezonun bitimine 3 yarış kala takımlar klasmanında ise Red Bull 426 puanla lider durumda bulunurken, McLaren 381 puanla ikinci, Ferrari ise 334 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

SUZUKA / DHA