Yaşam Ford'tan 6 yeni model, 8 yeni motor

Ford'tan 6 yeni model, 8 yeni motor

Paylaş
Ford'tan 6 yeni model, 8 yeni motor

Ford'tan 6 yeni model, 8 yeni motor

Ford Otosan, Autoshow’da yeni teknolojilerle donatılan Yeni C-MAX, Yeni Grand C-MAX, Yeni Mondeo, Yeni S-MAX, Yeni Galaxy ve Yeni Focus’u, Türkiye’de ilk kez otomobil tutkunlarının beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Ford mühendislerinin geliştirdiği sürücülerin hayatını kolaylaştıran, sürüş güvenliğini arttıran, daha ekonomik sürüş sağlayan 17 yeni teknoloji ve 8 yeni motor seçeneği ile Ford Otosan Autoshow 2010’da yer alıyor.

Fuarda bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Fordshow’da sergilenen her yeni model ve teknolojinin Ford’un "One Ford" stratejisindeki global vizyonunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi.

Otay, müşterilerin hak ettiği yüksek kalitede, doğayla dost ürünler geliştirmenin, karbondioksit salımınında ve yakıt ekonomisinde üstün bir seviyeye ulaşmanın Ford’un en büyük hedefi olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Ford ürünlerini tercih eden herkese güvenebilecekleri bir ürün yaratmanın şirket açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Otay, devreye alınan her yeni model ile ürünü farklılaştıran ve hayatı kolaylaştıran yaratıcı ve akıllı teknolojiler sunmanın da en büyük hedefleri olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

6 yeni modelle piyasaya sunulacak olan yeni EcoBoost motor teknolojisi hakkında da bilgi veren Otay, "Yeni benzinli motor ailesi EcoBoost motorlar, büyük motorlarla aynı performansı veren ancak boyutu, ağırlığı ve yakıt ekonomisi ile çok daha küçük bir motor olmasıyla dikkat çekiyor. Eminim ki, 1.6 litrelik EcoBoost motorlar, yüksek performans, yüzde 20’ye varan düşük yakıt tüketimi ve vergi avantajı sebebiyle hem C-MAX hem de Mondeo’da çok büyük satış başarısı getirecek" diye konuştu.

Nuri Otay, şunları kaydetti:
"Çevreyle dost teknolojiler üretmek sadece bugünün konusu değil. Biz, Ford olarak yakıt tüketiminde cimri, düşük karbondioksit emisyonlu motor teknolojileri üzerinde çalışıyoruz. Bugün burada tanıtımını yaptığımız ’EcoBoost’ motor teknolojisi de bunun güzel örneklerinden biri. Hibrit ve elektrikli araçlar Ford’un uzun zamandır Kuzey Amerika’da tecrübe kazandığı teknolojilerdir.

Ford’un bu konuda bir planı var. Avrupa pazarlarında 2013’e kadar satışa sunulacak 5 yeni elektrikli aracın üretim hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bu planın ilk devreye alınacak olan modelleri, elektrikli Connect ve Focus’dur. Elektrikli Transit Connect’in 2011’de satışa sunulmasının ardından, 2012 yılında da Yeni Ford Focus’un elektrikli bir modeli piyasaya çıkacak. Amerika ve Avrupa’da satışa sunulacak elektrikli Connect’ler Kocaeli fabrikasından yola çıkacak, dönüşümleri Azure Dynamics firması tarafından yapılacak."

Haberin Devamı