Ekonomi Ford B-MAX, Türkiye ve Avrupa’da “1 Numara”

Ford B-MAX, Türkiye ve Avrupa’da “1 Numara”

Paylaş
Ford B-MAX, Türkiye ve Avrupa’da  “1 Numara”

Ford B-MAX, Türkiye ve Avrupa’da “1 Numara”

Satışına geçtiğimiz Kasım ayında başlanan Ford B-MAX, 2013’ün ilk 6 ayında, Avrupa’da ve Türkiye’deki satış rakamlarıyla sınıfının lideri oldu. 19 Avrupa ülkesinde yüzde 15,8 pazar payı ile sınıfında en çok satan araç olan B-MAX, Türkiye’de yüzde 40’lık pazar payı ile açık ara liderliğini sürdürdü.



Polk verilerine göre, Ford B-MAX, toplam 19 Avrupa ülkesinde yılın ilk yarısında toplam 38.000 adet satarak elde ettiği yüzde 15,8’lik pazar payıyla MAV sınıfının en çok satan aracı oldu. B-MAX, Türkiye pazarında da yılın ilk yarısında 956 adetlik satışa ve yüzde 40’lık pazar payına ulaştı.

Haberin Devamı

2012 yılı Kasım ayında satışa sunulan B-MAX, 2013’ün ilk yarısında, tüm rakiplerinden daha fazla satış yaptı. Yılın ikinci çeyreğinde otomotiv sektörünün en büyük pazarları olan Almanya ve İngiltere’de sınıf lideri konumunu ele geçirdi.

Eşsiz tasarım, gelişmiş teknolojiler ve yüksek güvenlik

B-MAX’in sahip olduğu Ford Kolay Erişim Kapı Sistemi, entegre sütunlara sahip menteşeli ön kapılar ve raylı arka kapılardan yolcu ve eşya girişi için eşsiz bir erişim kolaylığı sağlıyor. B-MAX, bağımsız çarpışma testleri otoritesi Euro NCAP tarafından en yüksek derece olan beş yıldız ödülüne sahip.

B-MAX’in başarısında sunduğu gelişmiş teknolojiler de bu başarısına ana etken oldu. B-MAX’de bulunan Ford SYNC sistemi ile sunulan, Euro NCAP Advanced ödülü sahibi Acil Durum Yardımı özelliği, herhangi bir kaza halinde yerel acil durum servislerine, Avrupa’nın 40 bölgesinde konuşulan 26 dilde uyarı mesajı gönderebiliyor. B-MAX’de sunulan bir diğer Euro NCAP Advanced ödüllü güvenlik sistemi olan Aktif Şehir İçi Güvenlik sistemi ile B-MAX öndeki araçla çarpışma tehlikesi tespit ettiği takdirde otomatik olarak fren yapıyor. Geri görüş sistemi ile kullanım kolaylığı sağlayan B-Max ayrıca MyKey özelliği ile kötü kullanıma yönelik sürüşü engelliyor.

Haberin Devamı

Günümüzün en ileri teknolojilerine sahip Yeni Ford B-MAX’in benzinli motor ürün gamında 90PS güce sahip 1.4 litre ve 105PS güç üreten 1.6 litre Duratec motorlar ile ödüllü 1.0 litre EcoBoost 120PS güce sahip motor yer alıyor. B-MAX’te dizel motor olarak ise 95PS güç sunan 1.6 litre TDCi ve 75PS’lik 1.5 litre TDCi motorlar yer alıyor. 1.6 litrelik motor, 6 ileri otomatik Powershift şanzıman ile sunulurken diğer motor seçenekleri 5 ileri manuel vitesle satışa sunuluyor.