Ekonomi FİSKOBİRLİK, 3 yıl sonra fındık alımlarına başlıyor

FİSKOBİRLİK, 3 yıl sonra fındık alımlarına başlıyor

Paylaş
FİSKOBİRLİK, 3 yıl sonra fındık alımlarına başlıyor

FİSKOBİRLİK, 3 yıl sonra fındık alımlarına başlıyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), 3 yıl aradan sonra fındık alımlarına yeniden başlıyor. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 11 Ekim pazartesi gününden itibaren fındık alımına başlayacaklarını belirterek, üreticilerin birliğe sahip çıkmasını istedi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayraktar, 240 bin ortağa sahip ve dünyanın en büyük üretici kuruluşlarından biri olan FİSKOBİRLİK’in yaşadığı ekonomik sorunun, üreticinin birliğine sahip çıkmasıyla aşılacağını söyledi. Bayraktar, “Yaşadığımız ekonomik sıkıntı nedeniyle 3 yıldır piyasaya girememenin üzüntüsü içindeydik. Ancak yaptığımız bazı girişimler sonucunda pazartesi gününden itibaren bütün kooperatiflerimizde fındık alımlarına başlayacağız” dedi.

Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki fındığın yüzde 60’ının, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki fındığın ise yüzde 40’nın satılmadığını kaydeden Lütfi Bayraktar şöyle konuştu:

“30 bin ton civarında fındık almayı hedefliyoruz. Aldığımız fındığı tesislerimizde işleyeceğiz. Sattığımız fındığın parasıyla da üreticinin borcunu ödeyeceğiz. Üreticinin eline Giresun kalite fındıktan 4 lira 27 kuruş, levant kalite fındıktan ise 4 lira net para geçecek. Fındık üreticisi bir kooperatifi olduğunu bilmeli ve sahip çıkmalı. Yaşanan bu sorunlar da ancak bu şekilde aşılır.”

Haberin Devamı

‘TRABZON'DAKİ GAYRIMENKULLERİ SATMALIYIZ’

FİSKOBİRLİK'in piyasa girmesiyle birlikte fındık fiyatlarının yükseleceğini savunan Lütfi Bayraktar, yaşanan ekonomik sorunun aşılması yönünde yürüttükleri çalışmalarda sona gelindiğini de kaydederek şunları söyledi:
“80 milyon lira dolayında borcumuz var. Ayağa kalkabilmemiz için Trabzon’daki 44 milyon liralık gayrimenkullerimizin satışını yapmalıyız. Bu konuda dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir kez daha görüştük ve önemli mesafe katettik. Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ile birlikte konunun takipçisiyiz. Kısa zamanda sorunu çözüp, üreticiye müjdeli haber vermek istiyoruz.”

H. Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)