Gündem Fırtına, sağanak ve sel felç etti

Fırtına, sağanak ve sel felç etti

Paylaş
Fırtına, sağanak ve sel felç etti

Yurdun büyük kesimini etkileyen şiddetli yağış ve fırtına çok sayıda yerleşim biriminde hayatı olumsuz etkiledi. Bulgaristan baraj kapaklarını açınca Tunca taştı ve Edirne yine sular altında kaldı

Fırtına ve sağanak yağmur yurt genelinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bolu’da kar ve sis nedeniyle karayolu ulaşımı güçlükle yapılıyor.

Haberin Devamı

Edirne’de, Bulgar ve Türk taraflarında etkili olan aşırı yağış nedeniyle önceki gece debisi giderek artan Tunca nehri taştı. Sarayiçi bölgesinde Kanuni ve Yeniimaret mahallesindeki Yalnızgöz köprüleri araç trafiğine kapatıldı. Su seviyesi sabah saatlerinde köprünün üzerine yükseldi ve Sarayiçi sular altında kaldı.

Bölgede incelemelerde bulunan Edirne Valisi Mustafa Büyük, suyun debisinin daha da artmasını beklediklerini belirterek, “Tunca üzerindeki bu artış Bulgaristan’daki yağıştan kaynaklanıyor. Tehlikeli bir durum yok. Yine de tedbirleri aldık” dedi.

TEKİRDAĞ: Şarköy’de, poyrazın dinmesiyle deniz ulaşımı normale döndü. Önceki gün ve gece hızı saatte 80 kilometreyi bulan lodos nedeniyle Şarköy sahillerine demirleyen 32 gemi dün hava koşullarının iyileşmesiyle demir aldı.

KOCAELİ:
Hızı saatte 86 kilometreyi bulan fırtına sırasında ağaçlar devrildi, Körfez ilçesinde bir evin çatısı uçtu, enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldi.

ZONGULDAK: Lodosla oluşan 7 metre yüksekliğindeki dalgalar, dalgakıranları aşarak Zonguldak Limanı’na kadar ulaştı. Bazı gemiler ve balıkçı tekneleri de limana sığınmak zorunda kaldı.

KONYA:
Şiddetli yağış nedeniyle bazı semtlerde cadde ve sokaklar göle döndü. Saatteki hızı zaman zaman 51 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle sobalardan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 20 kişi tedavi altına alındı.

MANİSA: Yaklaşık 3 saat süren sağanak yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Elektrik telleri koptu, karayollarında sürücüler zor anlar yaşadı.

OSMANİYE: Sağanak nedeniyle Karasakaryaçay deresi taştı. Sel sularının ortasında kalan bir vatandaş, beline bağlanan iple çekilerek kurtarıldı.

HATAY: Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, hafta sonundaki kuvvetli yağış nedeniyle 4 belde ve 17 köyde evlerin bir kısmını suların bastığını bildirdi.

ARTVİN: Borçka’da yolu kar nedeniyle kapanan köyde apandisit sorunu yaşayan İbrahim Avcı (26), paletli ambu-
lansla 6 saat süren zorlu yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.

‘Pisa’ minaresi

Haberin Devamı

Sakarya’da şiddetli rüzgâr bir caminin minaresini eğdi. Caminin bulunduğu mahalledeki evler olası bir yıkılma nedeniyle boşaltıldı.

Haberin Devamı

MİLLİYET