Yaşam Firefox'u Chrome'a taşıyın!

Firefox'u Chrome'a taşıyın!

Paylaş
Firefox'u Chrome'a taşıyın!

Eğer Chrome kullanıp Firefox'un bu özelliğine gıpta ile bakıyorsanız, gelin onu Chrome'a taşıyalım!

Firefox ve Chrome, birbirinden farklı yeteneklere sahip adres çubuklarıyla geliyorlar. Her iki tarayıcıyı da kullandıysanız ve Firefox'un adres çubuğunu Chrome'da kullanmayı hayal ediyorsanız, bunu Fauxbar ile gerçekleştirmeniz mümkün.

Firefox ve Chrome'un her ikisi de siz yazmaya başlar başlamaz öneriler sunmaya programlılar. Ancak Firefox'un sunduğu öneriler, daha önce ziyaret ettiğiniz web sitelerini, yer imlerinizi ve açık sekmeleri temel alırken Chrome, arama önerilerine önem veriyor. Firefox'un davranışına alıştıysanız ve Chrome'un adres çubuğunun da onun gibi davranmasını istiyorsanız, ihtiyacınız olan şey Fauxbar.

Chrome eklentileri, tarayıcının adres çubuğuna pek müdahalede bulunamadığından Fauxbar, yeni sekme sayfanızın yerini almakla yetiniyor. Ancak çoğu zaman bu size yeterli olacaktır. Sayfanın üzerinde gösterilen adres çubuğu, aynı Firefox'un adres çubuğu gibi çalışıyor. Çubukta gösterilen önerilere nelerin dahil edilip, nelerin edilmeyeceğini detaylı bir biçimde seçmeniz, varsayılan arama motorunu ayarlamanız ve çok daha fazlasını yapmanız mümkün. Fauxbar'ın ayarlarını farklı bilgisayarlardaki Chrome'lar arasında eşitlemenize bile izin veriliyor.

Fauxbar, Firefox'un adres çubuğunu belki tam anlamıyla Chrome'a getirmiyor, ancak işlevin yokluğunu hissedenleri memnun edecek kadar iyi olduğunu düşünüyoruz.

Chrome Web Store: Fauxbar

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı