Bilim - Teknoloji Firefox, Explorer'u rakip görmüyor!
Paylaş
Firefox, Explorer'u rakip görmüyor!

Mozilla'nın "Beyin Takımı" arasında yer alan Paul Rouget, Firefox 4 ile Internet Explorer 9'u karşılaştırıp, Microsoft'un tarayıcısını yerden yere vurdu. Peki Rouget, Explorer için neler söyledi?

2000'li yılların başında, Microsoft ürünü Internet Explorer, tarayıcı pazarı kasıp kavurmuş ve rakiplerinin tümünü açık ara geride bırakmıştı. Lakin özellikle Explorer 6 ile eleştirilerin odak noktasına yerleşen Microsoft, ebedi rakibi Mozilla'nın arkasına düştü ve Firefox tarafından mağlup edildi. Şimdi Internet Explorer 9 ile eski günlere geri dönme amacı güdülüyor.

Haberin Devamı

Mozilla Dalga Geçti

Mozilla ise bu çabaları ciddiye almıyor. Firefox'un geliştiricilerinden Paul Rouget, IE9'u yerden yere vurdu. Rouget, şu ifadeleri kullandı: "IE9, 8'den iyi olabilir ama modern falan değil. Çok övündükleri HTML5 desteğini çeşitli testler vasıtasıyla inceledik.

Kesinlikle 'Yüzde 99'luk' bir oran söz konusu değil. Firefox bir yıl önceki sürümleri bile 'Tüm web standartları' ortalamasında yüzde 65 elde ediyordu. Modern(!) IE9, yüzde 61'lerde kalıyor." Yaylım Ateşi Rouget, bu kadarla da yetinmeyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muazzam (!) HTML5 desteğine sahip olan harika tarayıcı ile mütevazi Firefox 4'ü karşılaştırdık. Testlerde, IE9 130, Firefox 4 255 benchmark skoru elde etti."

Haberin Devamı

"Şunu kesinlikle kabul ediyorum: Internet Explorer 9, eski sürümlerle karşılaştırıldığında çok daha modern. Lakin sadece eski sürümlerle karşılaştırıldığında... Microsoft'un yeni cicisinin, yeterli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum." Rouget'in bu sözleri, kavga başlatacağa benziyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.