Türkiye (Son Dakika) Film gibi takiple uyuşturucu rekoru!

Film gibi takiple uyuşturucu rekoru!

Paylaş
Film gibi takiple uyuşturucu rekoru!

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı şebekeye ait 2 ayrı operasyonda 54 kilo 700 gram kokain ele geçirdi. Ele geçirilen uyuşturucunun bu yıl Türkiye'de ele geçirilen en yüksek miktardaki kokain olduğu belirtildi

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri uluslararası uyuşturucu nakliyesi yapan bir şebekeyi 4 ay önce takibe aldı.

Haberin Devamı

Teknik takiple izlenen şebekenin Temmuz ayının ilk günlerinde Karadeniz üzerinden Avrupa’ya uyuşturucu kaçakçılığı yapacağı belirlendi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10885","10885","201308","10885-1.jpg");

İran-Gürcistan-Karadeniz hattını kullanacak şebeke ile ilgili Türk Polisi, Gürcistan Polisi ile irtibata geçerek bilgi verdi.

Gürcistan polisi, Türk Polisi’nin verdiği bilgiler üzerine uyuşturucunun taşındığı TIR’ı Tiflis’te durdurdu. Yapılan operasyonda 116 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Adnan S. ve Simon B. tutuklandı.

BU YILIN KOKAİN YAKALAMA REKORU KIRILDI

Şebekeyi takip etmeye devam eden Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu nakliye şebekesinin 3 Ağustos’ta Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye uyuşturucu getireceğini belirledi.

Haberin Devamı

Şebekenin uyuşturucu getirdiği TIR’ı Kapıkule Gümrüğü’nden itibaren takibe alan Narkotik ekipleri, Esenyurt’ta operasyon yaptı. Operasyonda TIR’ın sürücü bölümündeki bir çantada 32 kilo 500 gram kokain ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun bu yıl Türkiye’de ele geçirilen en yüksek miktardaki kokain olduğu belirtildi.

Filmleri aratmayan o operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, narkotik ekiplerinin TIR’ı takip etmesi, TIR’ın önünü kesen ekiplerin aracı durdurması, TIR’ı kullanan Murat F.’nin yere yatırılarak gözaltına alınması ve çantadaki kokainin bulunma anları yer alıyor.

Narkotik ekiplerinin şebekeye yönelik bir diğer operasyonu da 22 Ağustos’ta gerçekleşti. Uyuşturucu nakliye şebekesinin Bulgaristan’dan bir araçla uyuşturucu getireceğini tespit eden polis yine Kapıkule girişinden itibaren aracı takip etti. Araç Esenyurt’ta durdurulurken, aracın sürücüsü Chyukryu Mehmedemin H. Gözaltına alındı. Narkotik ekipleri tarafından emniyet garajına getirilen aracın yakıt deposuna zulalanmış 22 kilo 200 gram kokain ele geçirildi. Uyuşturucuların çıkarılması polis kameralarına da yansıdı.

HEPSİ TUTUKLANDI

Uyuşturucunun bulunması ile birlikte harekete geçen Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı operasyonla şebekenin elebaşı Fethi Ç. ile 3 şüpheliyi daha gözaltına aldı. 2 operasyonda gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

DHA