Artun Ünsal Filizler Köftecisi
HABERİ PAYLAŞ

Filizler Köftecisi

Üsküdar Salacak’ta Kızkulesi hizasında açılan Filizler Köftecisi’ne muhakkak uğrayın. Yedi gün, 24 saat emrinizde. Bu özenli mekanı yaratan Mimar Nejat Sert’i kutlamak gerek. Ön teras, iki kat ve üst teras, ahşap ağırlıklı nefis bir uyum. Bir de solda Kızkulesi, karşıda Topkapı, Süleymaniye, Galata Kuleli manzarayı düşünün, ‘çerçeve’ dört dörtlük. Filizler Köftecisi klasik et lokantası tarzı çalışıyor.

[[HAFTAYA]]

Filizler Köftecisi

Mutfağı pırıl pırıl. Modern kafe tarzı bölümünde kahve, çay, içecek, tatlı, çörek ve börekler çeşit çeşit. Zeytinyağlı, salata ve tatlı barları var. Bir de, kiloyla köfte (32 TL), tatlıların (15-30 TL) yanı sıra müessesenin özel üretimi stekleri, reçelleri, turşuları (6.5 TL) ve sızma zeytinyağlarını (litrelik şişesi 14 TL) satan mini marketi var. Mekanda alkollü içki servisi yok.

Haberin Devamı

HESAPLI VE ÇOK ŞIK

Ortamı tarif ettik, sıra tadımda: Yarım parmak köftem lezzetli. Porsiyonu 8.75 TL. Kuzu pirzola (18 TL) idare eder. Fasulye piyazı (4.25 TL) ise latif. Yanına ayran istedim, nefis! Kabak tatlısıyla (4.5 TL) noktalıyorum, gelsin sade kahvem. Garsonumuz Serkan Doğan işini iyi yapıyor. Dileyen, ‘t-bone’ denilen Amerikan tarzı kocaman kemikli stek ızgara söyler, belki de kuzu şiş kebap. Köfteler de çeşit çeşit. Karışık köfte tabağı 14 TL. Tavuk çeşitleri (8.5-9.5 TL) ve zeytinyağlı yemekler de (4.5 TL) nöbette. Sabahları kahvaltı (15 TL) veriliyor; pazar günleri de açık büfe ‘brunch’ varmış (35 TL). Müdürler Abdülhakim Tacettin ve Murat Kaya karşılamadan servise, bir oraya bir buraya koşuşturuyorlar. İşini seven insanlara bayılırım. Velhasıl, hesaplı, aileler için uygun ve de çok şık bir mekan.
(Kızkulesi Karşısı, Üsküdar-İstanbul Tel: 0216 343 03 03)

Filizler Köftecisi

Paçacı Hikmet

Diyarbakır yemeklerini özleyen ya da merak edenler, Bostancı Altıntepe minibüs yolundaki Paçacı Hikmet’e uğrayabilirler. Patron Hikmet Yılmaz’ı tanımak ayrı bir keyif. 2003’ten beri Bostancı’da Güneydoğu’nun yöresel yemeklerini sunuyor. Dostum Evren Ertür’le birlikte gittik. Tertemiz bir mekan. İkimiz de paça çorbası söyledik. Hiç fena değil. Kemik suyuna yapılmış, öyle içinde un, yoğurt ya da yumurta yok. Döktük sirkeyi, sarımsağı da ekledik afiyetle içtik (9 TL).

Haberin Devamı

MUMBAR DOLMASI NEFİS

Müessesenin ikramı eşkili kuru patlıcan dolma hoş. Dana kavurma pek güzel. Kuzu tandır ve bademli pilavı ise fena değil. Ama ‘kibe’ dedikleri pirinçli mumbar dolması (13 TL) muhteşem! Mönü zengin: Ali Nazik’ten sac kavurmaya, kelle söğüşten musakkaya, yok yok. Birkaç kaşık irmik helvasından tadalım (4 TL); güzelmiş. Paçacı Hikmet, haftanın 7 günü 24 saat açık. Paket servisi var. Müdür Etem Yargıcı ve servis personeli de işlerini iyi yapıyor. Ama patron Hikmet ustayı tek geçerim: Kah mutfakta kah salonda, konukların etrafında pervane, hem de güler yüzlü. Yine geleceğiz tabii.
(Eminalipaşa Cad., Altıntepe Mahallesi. No: 6/C, Bostancıİstanbul Tel: 0216 489 81 29)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder