Gündem Fildişili futbolcular Türkiye'ye sığındı

Fildişili futbolcular Türkiye'ye sığındı

Paylaş
Fildişili futbolcular Türkiye'ye sığındı

Fildişi Sahilili 16 futbolcu, turist vizesiyle geldikleri Antalya'da Valiliğe başvurarak, ülkelerindeki savaş nedeniyle geçici sığınma talebinde bulundu

Ülkelerinde iç savaş olan ve yaklaşık 1 ay önce 15 günlük turist vizesiyle Antalya'ya gelen Fildişi Sahili'nden 16 futbolcu, dün sabah saatlerinde Antalya Valiliği'ne giderek havalimanlarının bombalandığını, bankalardan para çekemediklerini ve paralarının bittiğini, savaş nedeniyle ülkelerine gitmekten de korktuklarını söyleyerek yardım talebinde bulundu.

VİZE TARİHLERİ DOLMUŞ

Valilik olayla ilgili soruşturma başlatarak, vize tarihleri de dolan futbolcular Azohourı Hyacınthe Akoko (21), Gbanda Yves Sınze (19), Raoul Sınze (21), Bıssouma Frack Olıvıer Logbo (19), Mohamed Ibrahım Sanogo (24), Jean Mıchel Armand Koffı (23), Kouadıo Jeannot Brou (19), Franck Junıor Mahı (21), Ble Josıas Tape (20), Yannıck Alex Kore (19), Sagouhı Arıel Anderson Kagohı (19), Zega Achılle Yao (23), Mahamadou Cısse (24), Chırıstıan Peırre Quıpret Toılehıe (21), Sehena Yavouba Coulıbaly (17) ile Nijerya uyruklu Moubarak Adekunle Oyebamıjı'yı (21) Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Şarampol Polis Merkezi'ne gönderdi.

YAŞLARI 17-24 ARASINDA

Haberin Devamı

Futbolcular hakkında vize ihlalinden işlem yapılırken sığınma talepleri başvurusu için Yabancılar Şube Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Geçici sığınmacı olmak isteyen futbolcular için konu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilirken, yaşları 17 ila 24 arasındaki 16 futbolcu, kimlik tespitleri yapılmak, fotoğrafları çekilip parmak izleri alınmak üzere Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yaklaşık 3 saat boyunca kimlik tespiti yapılan futbolcular, daha sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün misafirhanesine yerleştirildi.

PARALARI OLMADIĞI İÇİN OTELDEN ATILMIŞLAR

Kaldıkları otelden de paraları olmadığı için kovuldukları ortaya çıkan futbolcularla ilgili polisin soruşturmasının sürdüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelecek cevaba göre geçici sığınmacı olarak Antalya'da kalabilecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

Soner KOCAER / ANTALYA - DHA