Bilim - Teknoloji Fidye ödemeye hazırlanın!
Paylaş
Fidye ödemeye hazırlanın!

Android'de bu uygulamayı yüklediyseniz, başınız gerçek anlamda büyük dertte demektir...

Android'in ilk ransomware uygulaması (verileriniz karşısında fidye isteyen uygulama), sonunda ortaya çıktı. Şimdiye kadarki ransomware uygulamalar, kullanıcıyı kandırarak ondan para koparmaya çalışıyordu, ancak yeni ortaya çıkan Simplocker, verilerinizi gerçekten şifreliyor ve onları alıkoyuyor.

Daha önce ortaya çıkan, sözde ransomware uygulamalar, verilerinizi şifreleyecek kadar ileriye gidemiyorlardı. Örneğin Android Defender, size verilerinizi şifreleme tehdidi savuruyor, ancak sadece bir kilit ekranı gösterebiliyordu. ancak güvenlik firması ESET'in yeni ortaya çıkardığı bir tehdit, daha ciddi görünüyor.

ESET'e göre zararlı, komut ve kontrol sunucusunu bir TOR domain'inin ardında gizliyor. Zararlı araştırmacısı Robert Lipovsky, zararlının muhtemelen "konsepti kanıtlama amacı taşıdığını, Windows'taki Cryptolocker'ın yanına yaklaşmadığını" söylüyor. Zararlı, kurbanının cihazına girdiğinde SD karttaki belirli dosya türlerini arıyor ve onları şifreliyor. Ardından şifreyi çözmek için sizden fidye istiyor.

Lipovsky, Rusya kaynaklı zararlıya muhtemelen Google Play dışında rastlandığını ve zararlının şu an pek yaygın olmadığını söylüyor.

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı