Gündem Fidye için yengelerini kaçırıp öldürdüler

Fidye için yengelerini kaçırıp öldürdüler

Paylaş
Fidye için yengelerini kaçırıp öldürdüler

Fidye için eşinin yeğenleri tarafından kaçırılan Gülhanım Gület bugün otomobil içinde boğularak öldürülmüş halde bulundu

Fidyeciler, kadının işadamı eşi Nurettin Güllet'den 400 bin lira istedi. Nurettin Gület ancak 50 bin lira bulabildi. Jandarma işadamının başvurusu üzerine operayon başlattı. Korkunç cinayet şu şekilde meydana geldi:

Haberin Devamı

Nurettin Gület, 14 Ekim'de saat 21.00 sıralarında jandarmaya başvurarak Eyüp Mimarsinan Mahallesi'ndeki evlerine 8 Ekim'de saat 22.00 sıralarında bir kişinin geldiğini söyledi. Nurettin Gület'in ifadesine göre gelen kişi sprey gaz sıkarak işadamını etkisiz hale getirdi. Saldırganlar Nurettin Gület, eşi Gülhanım Gület ve 13 yaşındakı kızı M.G.'nin ellerini arkadan plastik kelepçe ile bağladı.

Fidyeciler evde bulunan 12 bin 400 lira, 2 bin 500 dolar, 600 Euro, 5 altın bilezik, 6 çeyrek altını aldılar. Sabaha kadar elleri bağlı tutulan işadamı, eşi ve kızı 9 Ekim sabahı şüpheli N.R. ile F.R.'nin oturduğu Kuştepe'deki evlerinin karşısında bir evin zemin katında tutuldu. Bu sırada işadamının üzerinde bulunan kredi kartlarının içleri boşaltıldı, otomobili gasp edildi.

Haberin Devamı

400 BİN LİRA FİDYE İSTEDİLER

İşadamından 400 bin lira fidye istendi ve vermediği takdirde eşinin öldürüleceği tehdidinde bulunuldu. Parayı bulması için Nurettin Gület ile kızı serbest bırakıldı.

Nurettin Gület 50 bin lirayı ortağından alarak fidyecilere verdi ancak fidyeciler eşini öldürme tehdidini sürdürerek, paranın devamını istedi. Bunun üzerine Nurettin Gület, Jandarmaya başvurdu ve başından geçenleri anlattı. Konuyla ilgili geniş çaplı bir araştırma yapan Jandarma ekipleri, şüpheli olarak belirledikleri Nurettin Gület'in yeğeni Ayhan Gület ve kardeşinin damadı Ferdi Rençber'i yakaladı. Daha sonra fidyecilerden, işadamının kardeşinin damadı Nezir Rençber aranmaya başladı. Nezir Rençber'in sevgilisi S.K'ya ulaşıldı.

S.K., sevgilisi Nezir Rençber'in Adana'ya gittiğini söyledi. Bunun üzerine Jandarma operasyonu Adana'ya kaydırdı ve Nezir Rençber'i bu ilde yakaladı. Yakalandığında Nezir Rençber'in üzerinden 52 bin lira nakit para çıktı. Nezir Rençber, Gülhanım Gület'i öldürdüklerini itiraf ederek cesedinin de İstanbul'da Zincirlikuyu'da terk ettikleri otomobilin içinde olduğunu söyledi.

Jandarmanın verdiği bilgiye göre polis ekipleri de belirtilen adreste bugün arama yaptı. Boğularak öldürülen talihsiz kadının cesedi Zincirlikuyu'daki Kırgülü Sokak'ta park halinde bulunan eşinin şirketine ait 34 ET 4536 plakalı otomobilin arka koltuğunda çarşafa sarılı olarak bulundu. Ceset savcının yaptığı incelemeden sonra adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Ayhan Gület ile Ferdi Rençber çıkarıldığı makemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan Nezir Rençber ise Adana'dan İstanbul'a gönderildi. Ferdi Rençber'in annesi A.R ile Nezir Rençber'in sevgilisi S.K'nın da ifadeleri alındı.

Ali AKSOYER-Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, (DHA