Siyaset FETÖ'den yeni örgütlenme modeli: Hijyen evleri
Paylaş
FETÖ'den yeni örgütlenme modeli: Hijyen evleri

Uşak'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt lideri Fethullah Gülen'in talimatıyla yeni bir örgütlenme modeli oluşturularak, 'Gaybubet Evleri'nin ardından 'Hijyen Evleri' oluşturulduğu ortaya çıktı

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir hafta önce Uşak merkezli 5 ayrı ilde örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında terör örgütünün son dönemde kaybettiği kadrolarını korumak amacıyla örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından verilen talimatlar doğrultusunda yeni bir örgütlenme modeli oluşturularak ülke genelinde 'Gaybubet' adı altında yeni bir hücre evi yapılanmasına gittiği ortaya çıktı.

BİR SÜREDİR FAALİYETTE


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hücre evi yapılanmanın Uşak ayağında bir süredir faaliyetleri tespit edilen üst düzey örgüt mensupları ve bunlara yardım ve yataklık yapan 'Hijyen Evi' adı altındaki öğrenci evlerini tespit etti.

KENDİLERİNE YENİ HAYAT HİKAYELERİ UYDURMUŞLAR


Örgüt üyelerini de takibe alan polis ekipleri, kendi aralarında yabancı uyruklu kişiler adına alınmış telefon numaraları ile iletişime geçtikleri, 4G modemler ile görüntülü talimat alış verişlerinde bulundukları ve özellikle örgüt liderinin moral motivasyon arttırıcı paylaşımlarını aktardıkları, genel görünüşlerinde değişiklik yaptıkları özellikle top sakal bırakarak klasik cemaat tiplerini gizlemeye çalıştıkları, Hijyen evlerinde en az altı aylık ihtiyaçlarını karşılayacak nakit para bulundurdukları, sahte kimlikler temin ederek bu kimliklerle ikinci bir hayat yaşamaya çalıştıkları tüm işlerini bu ezberledikleri kimliklerle yaptıkları, kendilerine yeni hayat hikayeleri uydurduklarını ortaya çıkardı.

17 KİŞİ YAKALANDI



Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, takibin ardından Uşak merkezli 5 ayrı ilde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Uşak'ta 8 ayrı Gaybubet Evi, 2 Hijyen Evi yapılanmasına yönelik ve firari şahısların bulunabileceği değerlendirilen 4 farklı adres olmak üzere toplam 14 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda 5 kişi Uşak'ta, 3 kişi Denizli'de, 1 kişi Ankara'da, 1 kişi Van'da ve 1 kişi de Aydın'da olmak üzere 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca bu kişilere yardım ettiği iddiasıyla 6 kişi de yakalandı.


9 KİŞİ TUTUKLANDI


Evlerde yapılan aramalarda 7 adet sahte kimlik, 128 bin lira, 46 bin dolar, 35 bin Euro para ile çok miktarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 6 kişi arandıkları illerin Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 11 kişi Adliye'ye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 9 kişi tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı