Nedim Şener FETÖ borsası
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ borsası

Haberin Devamı

Duyduklarıma inanamıyorum; Fetullahçı Terör örgütü üyesi ya da FETÖ ile iltisaklı olanların para karşılığı tahliye edildiği hem de bir iktidar milletvekili tarafından iddia edildi. Biz mağdur olduklarını söyleyenleri kılı kırk yararak dinlerken hatta bazen şüphe ile karşılarken, FETÖ ile ilişkisi açık olan ve tutuklanmış kişiler milyon dolarlar karşılığı tahliye ediliyormuş. Bu sözleri Ergenekon ve Balyoz kumpas soruşturmaları sırasında FETÖ’cülerle yakın işbirliği yapmış, proje kitaplar yazmış AKP milletvekili Şamil Tayyar söylüyor.

Milyon dolarla tahliye

FETÖ’cülerin nasıl çalıştığını iyi biliyor, sözlerine kulak vermeli. Şöyle diyor; “Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. Ben bunu söylüyorum. Evet. itirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar.

Türkiye'nin birçok yerinde var bu. Ben milletvekiliyim her konuşmam suç duyurusudur. Bununla ilgili daha bugün suç duyurusunda bulundum, Cumhurbaşkanımızın etrafı kuşatma altında…

Ben milletvekili olarak Cumhurbaşkanı'na çok özel bir kayıt götürdüm, izledi, çıldırdı. Böyle bir şey nasıl olur diye. Oysa benim o kaydı bir yıl içerisinde göndermediğim danışmanı yoktu, izletmemişler Cumhurbaşkanımıza. Onlar hâlâ ordalar. Sıkıntı büyük.” Böyle bir durum olup olmadığını bilmiyorum, kaydı izlemedim, dinlemedim.

Şamil Tayyar’ın niyetinden, geçmişinden, kişiliğinden bağımsız söylüyorum; eğer bu iddialar doğruysa FETÖ ile mücadele büyük tehlike altında demektir.

Ankesörde 134 itirafçı

Bu konuda rahatsızlıkların Anadolu illeriyle sınırlı olmadığı da söyleniyor. Soruşturmalarda görev almış savcılar bazı FETÖ’cü işadamlarının tahliye edilmesini anlamış değil. Yargı şu anda FETÖ ile mücadelenin en zor aşamasında. FETÖ’cü polis, savcı, hakim, öğretmen, işadamı, bürokrat, medya mensubunu bulmak nispeten kolaydı. Şimdi FETÖ’nün kripto yapısı ile mücadele ediliyor.

Özellikle ordu içerisinde, halen örgüt yöneticisi “imamlarla” ankesörlü telefonlar üzerinden görüşüp talimat alan subaylar var. Bu kapsamda 600 kişi gözaltına alındı ve 134’ü itirafçı oldu. Şimdi bu konuda araştırma Türkiye genelinde yayılıyor. O yüzden yargının FETÖ ile mücadelesindeki bu kritik aşama böyle suiistimallere izin vermemesi gerekir. Yoksa meydan FETÖ borsası simsarlarına kalacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder