Siyaset FETÖ askeri sınav sorularını çalıp sağlık raporunda da yardım etmiş!
Paylaş
FETÖ askeri sınav sorularını çalıp sağlık raporunda da yardım etmiş!

Tekirdağ’da FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda hazırlanan iddianameye göre askeri okul sınavlarına yönlendirilen örgüt mensuplarına sorular önceden verilmiş ve sağlık raporu aşamasında da kolaylık sağlanmış

FETÖ’nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasının sanık ifadelerinden hareketle detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına işaret edildi.

Etkin pişmanlık yasası hükümlerinden faydalanan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Harun A., iddianamedeki ifadesinde örgüt ile üniversite yıllarında tanıştığını, kripto yapı içerisinde yer aldığını ve sorumluluğunda bulundukları "asker ağabeyi" şahıslarla sabit/ankesörlü telefon ile iletişime geçtiklerini belirtti.

SAĞLIK RAPORUNDA DA YARDIM ETMİŞLER

Terör örgütü FETÖ ile üniversite yıllarında tanıştığını anlatan Harun A., "Örgüte ait öğrenci evlerinde kaldım. Askeri okul sınavlarına FETÖ tarafından yönlendirildim. Sınavlarda çıkacak sorular verildi. Sağlık raporu sırasında da yardım edildi. Sağlık raporundan çıkan olumlu sonuçlar ile askeri okulu kazandım. FETÖ yapılanması içerisindeki şahıslar ile okullar yıllarında görüşmeler yaptım. Tekirdağ’a atamam olduktan sonra da görüşmelere devam ettim. FETÖ mensubu şahıslar ile sabit/ankesörlü hatlar üzerinden arandım ve bu yöntem ile irtibat kurdum. Bir kez de kurban parası verdim" ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı