Gündem Fethullah Gülen'den yanıt geldi

Fethullah Gülen'den yanıt geldi

Paylaş
Fethullah Gülen'den yanıt geldi

Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, yazılı açıklama yaparak, son günlerde müvekkili hakkındaki beyanatlara cevap verdi

Açıklamada Ergenekon operasyonu etrafında Fethullah Gülen aleyhinde iftira kampanyaları oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

CHP’li İsa Gök’ün çıkışı ve MHP lideri Bahçeli’nin çağrısına da değinilen açıklamada şöyle denildi: “Sayın Gülen aleyhindeki propagandalar, kişilik haklarına saldırılar o noktaya gelmiştir ki; bir milletvekili dahi, kendi tabanını üzecek şekilde canlı yayında bütün vatandaşlarımızın huzurunda meclis kürsüsünden alenen müvekkilime çete suçlaması yaparak yargısız infazda bulunabilmiştir.

Bu olayın ardından bir siyasi partimizin Sayın lideri; ‘adli süreçlerde kanun ve meşruiyet dışına çıkıldığı, bu uygulamaların kasıtlı ve bilinçli bir şekilde bir merkezden yönetildiği ve Fethullah Gülen’i zan ve töhmet altında bıraktığı kanaatinin yaygınlaştığı’ yönünde son derece üzüntü verici bir açıklamada bulunmuştur.”

Gülen’in avukatı, “Ülkemizde son günlerde birtakım polemiklerle, tahriklerle müvekkilim bir kavganın içine çekilmeye çalışılmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi, ülkemizin içine girdiği bu seçim sürecinde de Sayın Gülen siyasi polemiklere taraf olmayacak, kavga ve kaos isteyenlere prim vermeyecektir” dedi.

Açıklama “Bilinmelidir ki halkımız artık kavga ve gürültüye değil; 75 milyona yönelik sevgi ve kardeşlik projelerine itibar etmektedir” sözleriyle sona erdi.