Spor Ferencvaros resmen satılıyor

Ferencvaros resmen satılıyor

Paylaş
Ferencvaros resmen satılıyor

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 1899 yılında kurulan ve ülkenin en fazla taraftarına sahip dünyaca ünlü futbol kulübü Ferencváros satılığa çıktı

Macaristan lig tarihi boyunca 28 lig, 20 kupa şampiyonluğu ile ülkede en fazla kupa kazanan, 1965 yılında Juventus’u yenerek Fuar Şehirleri Kupası Şampiyonu olan, Kupa Galipleri Kupası’nda final oynayan Macaristan’ın dünyaca ünlü futbol kulübü Ferencváros’un sahibi İngiliz işadamı Kevin McCabe kulübüyle ipleri tamamen koparttı.

2008 yılı başında Ferencváros’u satın alan Sheffield United’ın da sahibi olan İngiliz işadamı Kevin McCabe, kendisine ait hisselerinin yüzde 95’ni satılığa çıkardı.

Ferencváros’u 2. ligde oynarken satın alan İngiliz işadamı McCabe’nin bu kararı taraftarların büyük öfkesine neden oldu.

Bini aşkın Ferencváros taraftarı kulübe ait olan Albert Florian Stadı önünde protesto gösterisi düzenleyerek, Macar devletinden kulübün kurtarılmasını istedi.

Kevin McCabe, Ferencváros’a daha fazla yatırım yapmayacağını, Macaristan’da devletin ve sponsorların verdikleri sözleri tutmadığını, açıkladı.

Haberin Devamı