Spor Fenerbahçe'nin kâbusu oldu

Fenerbahçe'nin kâbusu oldu

Paylaş
Fenerbahçe'nin kâbusu oldu

Trabzonspor'da, Burak Yılmaz, attığı gollerle bordo-mavili takımı sırtlarken, eski takımı Fenerbahçe'nin de adeta kabusu oldu

Trabzonspor, geçen sezon devre arasında Gökhan Ünal’a karşılık üstüne para da alarak sarı-lacivertli takımdan kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, geçen sezonun son haftasında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda attığı golle maçın 1-1 bitmesini sağlayarak Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu Bursaspor’a kaptırmasına neden olmuştu.

Burak, bu sezon attığı gollerle bir taraftan takımına şampiyonluk mücadelesinde önemli katı sağlarken, diğer taraftan da eski takımı Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında öne geçmesine izin vermiyor.

14 GOLLE TAKIMIN EN SKORER İSMİ

Ligin 24. haftasındaki Beşiktaş maçında burnu kırılarak ameliyat olan, 27. hafta Konyaspor maçında başına darbe alması sonucu beyin kanaması geçirdiği bildirilen Burak Yılmaz, buna rağmen özveri gösterip yeşil sahalara dönerken, attığı 14 golle takımının en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor.

Bordo-mavili futbolcu, Sivasspor ile yapılan 2 karşılaşmada 3 gol, Kasımpaşa, Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında 2’şer gol, Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında 1’er gol atmayı başardı.

KARİYERİNİN EN İYİ DÖNEMİ


Futbol hayatının en golcü dönemini geçiren Burak’ın gol attığı 10 maçta Trabzonspor, 9 galibiyet, 1 beraberlik alarak, 28 puan toplama başarısı gösterdi. Burak, ikinci yarıda Sivasspor, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında kritik goller atarak takımının galip gelmesini sağlarken, elde edilen bu 9 puan ile Trabzonspor’un şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürmesini sağladı.

ANTALYASPOR'DA PARLADI

Profesyonel olarak 9. sezonunu geçiren Burak Yılmaz, bu sezon bordo-mavili takımda 28. hafta sonunda attığı 14 gol ile en golcü dönemini yaşıyor.

Futbola Antalyaspor’da başlayan Burak Yılmaz, şimdiki adıyla Bank Asya 1. Lig olan Türk Telekom Lig A’da 2002-2003 ve 2003-2004 sezonunda gol kaydedemedi.

BEŞİKTAŞ KARİYERİ ERKEN BİTTİ

2004-2005 sezonunda 8 gol, 2005-2006 sezonunda 9 gol atan Burak Yılmaz, daha sonra Beşiktaş’a transfer olarak birinci ligde forma giymeye başladı.

2006-2007 sezonunda Beşiktaş’ta 5 gol, 2007-2008 sezonunda 1’i Beşiktaş ve 9’u Manisaspor formalarıyla 10 gol atan Burak, daha sonra Fenerbahçe ile anlaştı.

Fenerbahçe’de 2008-2009 sezonunda gol atma başarısı gösteremeyen ve Eskişehirspor’a kiralık olarak verilen Burak, 2009-2010 sezonunda 1’i Eskişehispor’da, 3’ü Trabzonspor’da olmak üzere 4 kez rakip fileleri havalandırdı.

Daha önce bir sezonda en fazla 10 gol kaydeden Burak, bu sezon Trabzonspor’da 14 gol atarak lig tarihindeki en fazla golünü atmış oldu.

2

Haberin Devamı