Spor Fenerbahçe'nin ilk transferi

Fenerbahçe'nin ilk transferi

Paylaş
Fenerbahçe'nin ilk transferi

Duisburg'la sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Olcay Şahan, gelecek sezon için Fenerbahçe'yle her konuda anlaşmaya vardı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bir süredir gelecek sezon için 'takımı süratle ileri taşıyacak' futbolcu arayışı içerisindeydi.

Kocaman ve kurmayları, bir dönem Tuncay Şanlı'nın yaptığı görevi üstlenebilecek ismi bulabilme adına birçok yerli ve yabancı yıldızı takip ediyordu. Tecrübeli teknik adam, son olarak geçtiğimiz hafta Türkiye A2 Milli Takımı'nın Finlandiya ile yaptığı hazırlık maçını izledi.

Aykut Kocaman, maçta 10 numaralı formayı giyen ve daha önce yardımcılarına takip ettirdiği Olcay Şahan'a hayran kaldı. Kalitesini hemen belli eden oyuncu göz hapsine alındı.

Almanya 2. Ligi takımlarından Duisburg'un formasını giyen Olcay'ın sezon sonu sözleşmesi bitiyordu. Almanya'dan gelen raporlar da "Çok disiplinli. Özel yaşamında da titiz" şeklinde olunca temasa geçildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ İSTİYOR

Hedefinin Almanya'da kalmak olduğunu belirten Olcay, teklif Fenerbahçe'den gelince Şampiyonlar Ligi'ni de düşünerek olumlu yanıt verdi. 24 yaşındaki futbolcunun Temmuz ayında kadroya katılacağı bildirildi.

Tuncay Şanlı'nın 2007 yılında ayrılmasından sonra Fenerbahçeliler'de hep bir 'Tuncay' hasreti yaşandı. Anlaşmaya varılan Olcay Şahan, hem oyun stiliyle hem de fiziksel özellikleriyle sarı-lacivertlilerin hasretini çektiği Tuncay'a çok benziyor.

Sağ ve sol kanatta oynayabilen, iki ayağını da kullanabilen Olcay, sürati ve oyun içindeki çalışkanlığıyla dikkat çekiyor. Fenerbahçe'nin Olcay'ın yanı sıra diğer gurbetçi yıldızları da takip ettirdiği gelen haberler arasında.

GRAFİĞİ SÜREKLİ YÜKSELDİ

Futbola Fortuna Duesseldorf takımının altyapısında başladı. 2004 yılında Borussia Monchengladbach'ın 19 Yaşaltı takımına geçti. 2006 yılında aynı kulübün 'rezerv' takımında görev yaptı. 2.5 yıl burada forma giydikten sonra 2008 yazında Duisburg'a transfer oldu.

Bu takımda oynadığı 3 sezonda hem süre hem de performans olarak grafiği hep yükselişteydi. 2008-09 sezonunda Duisburg'la 16 maça çıkan ve 606 dakika görev yapan Olcay, 2 gol attı 1 asist yaptı.

Geçen sezon ise 23 maça çıktı ve 1694 dakika görev yaptı. Geçen sezonki performansı 2 gol 4 asistti. Bu sezon ise 27 lig maçının hepsinde oynadı. 2066 dakika sahada kaldı, 6 gol attı, 4 asist yaptı.

Haberin Devamı