Spor Fenerbahçe turu nasıl geçer?

Fenerbahçe turu nasıl geçer?

Paylaş
Fenerbahçe turu nasıl geçer?

Fenerbahçe yarın önemli bir sınava çıkıyor. Ersun Yanal ilk ciddi sınavında deplasmanda berabere kalarak tur için avantaj yakaladı

posta.com.tr

Haberin Devamı

HABER: Caner Kolağasıgil

Fenerbahçe, deplasmanda RedBull Salzburg ile 1-1 berabere kalarak rövanş maçı için avantaj yakaladı. Sarı lacivertli ekip yarın rövanş maçında alacağı her türlü galibiyet ve golsüz beraberlikte bir üst tura geçmeye hak kazanacak.

1-1 eşitlikle maç sona ererse maç uzatmalara gider. Gollü beraberlikler ise Fenerbahçe’nin işine yaramıyor.

SİSTEM OTURMADI

Fenerbahçe ilk ciddi sınavında etkisiz bir görüntü sergilemesine rağmen son dakikada Baroni’nin penaltıdan attığı gol ile ön eleme için avantaj yakaladı. Oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaratan sarı kanarya’da çiçeği burnunda teknik adamın sisteminin daha oturmadığı gözlendi.

Sistemde özellikle Alper Potuk’un daha kendine yer aradığı gözlendi. Bunun için yarınki maç daha belirleyici olacak. Yeni bir teknik direktörle yeni sezon çalışmalarına başlayan sarı kanarya geçen sezonun aksine orta alanda pas yapmaktansa hızlı bir şekilde geçmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Sow ve Baroni gibi bitirici oyuncularından eksik olarak ilk karşılaşmada yer alan Fenerbahçe’de bu sezonda Stoch ve Karsic’i kullanmayacak gibi duruyor. Defans ile orta alan arasındaki iletişimsizlik çok pozisyon vermesine neden oldu.

Yobo ve Bruno Alves’in maç eksiklikleri ve daha önce hiç yan yana oynamadıkları için uyum sorunu ortaya çıktı. Fenerbahçe ayrıca Gökhan Gönül’ü çok aradı. Arkadan gelen bindirmeleri ve ters kademeye girişleri ile Fenerbahçe’nin bir nevi beyni olan Gönül’ün sistem içerisinde bir an önce yer alması gerekiyor.

Özellikle 4-3-3 sisteminde beklere çok iş düşüyor ve Kadlec’de bu konuda daha tam oturmuş bir görüntü sergileyemedi.

MAÇI NASIL KAZANIR (Mini yorum)

Fenerbahçe ilk maçtan daha farklı bir performans sergileyecektir. İlk maçta Salzburg takımı ise Fenerbahçe’ye oranla daha hazır bir görüntü verdi. Fenerbahçe hazırlık dönemini çok iyi geçiremedi.

Hazırlık maçlarını kendi gücünü görebilecek bir rakiple oynamadı. Fenerbahçe 3 sezondur Aykut Kocaman ile birlikte orta sahada top tutmaya yönelik ve direk kaleye gitmektense emin bir şekilde gitmeyi tercih eden bir takım halindeydi.

Haberin Devamı

Ersun Yanal ise Kocaman’ın tersine hızlı hücum taktiğini benimseyen bir yapıya sahip. Orta saha futbolcularının çoğunlukta olduğu bir takımda bu ne kadar doğru bir tercihtir tartışılır.

Fenerbahçe ön eleme turunu kayıpsız geçmek istiyorsa Alper ve Emre’den tam kapasite yararlanmalıdır. Aksi takdirde Emre ilk maçtaki gibi oynarsa Fenerbahçe için çok zor bir maç ortaya çıkar.

Sow ve Kuyt’ında daha etkin olacağına inanıyorum. Salzburg ise sanılan kadar kolay bir takım olmadığını ilk maçtan gösterdi.

Fenerbahçe’nin muhtemel 11’i

Volkan – Yobo – Bruno Alves – Kadlec – Mehmet Topuz – Emre – Baroni – Alper Potuk – Sow – Kuyt - Stoch