Spor Fenerbahçe kupayı bugün istedi

Fenerbahçe kupayı bugün istedi

Paylaş
Fenerbahçe kupayı bugün istedi

Galatasaray Liv Hospital'ın basketbol play off final serisi son maçına çıkmama kararı ardından gözler bu akşama çevrildi. Fenerbahçe Ülker şampiyonluk kupasını alacak mı? Sarı lacivertliler kupayı bu akşam almak istedi ancak

Hürriyet'ten Tolga Yenigün'ün haberine göre Fenerbahçe cephesi bu akşam kupanın verilmesini istedi, Türkiye Basketbol Federasyonu da bu fikri benimsedi. Karadağ’dan ayağının tozuyla bu akşam dönen başkan Turgay Demirel bu fikre olumlu yaklaşsa da, “Tescil edilmeden önce kupanın verilmesi yanlış olur. Süreç sonu kupayı verelim” dedi.

Haberin Devamı

SÜREÇ DAHA ÖNCESİNDE ŞU ŞEKİLDE GELİŞTİ;

TBF'nin, Ülker Arena’yı dolduracak Fenerbahçeli taraftarlar ile sarı lacivertli camiaya kupa jesti yapmak istedi ancak Galatasaray'ın tepkisinden çekinildi. Bu akşam 17.00 sularında Karadağ’dan gelen federasyon başkanı Turgay Demirel yaşananlar üzerine yönetim kurulu ile Ülker Arena'da bir araya gelerek bu ihtimali masaya yatırdı. Ve bu toplantıda sarı kırmızılılara tepki ve Ülker Arena’yı dolduracak Fenerbahçe Ülkerli basketbolseverlere jest olması için Beko Basketbol Ligi Şampiyonluk Kupası’nın verilmesi gündeme getirildi. Ancak bu durum Başkan Turgay Demirel'den veto yedi.

Demirel, "Normal süreci izleyerek Fenerbahçe Ülker'e kupasını öyle verelim" dedi.

Haberin Devamı

Ve böylece sarı lacivertlilerin bu akşam kupa kaldırma talebi olumsuz yanıtlandı.