Spor Fenerbahçe için kritik gün!

Fenerbahçe için kritik gün!

Paylaş
Fenerbahçe için kritik gün!

UEFA Disiplin Kurulu tarafından şike iddialarıyla ilgili tedbir amaçlı Avrupa kupalarından 2 yıl men cezası alan Fenerbahçe'nin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) duruşması başladı

UEFA'nın verdiği avrupa kupalarından 2 yıl men cezasını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşıyan sarı-lacivertli kulüpte ilk olarak Başkan Aziz Yıldırım, Yönetici Deniz Tolga Aytöre, Türk ve Alman Hukuk müşavirleri ve eski Yönetici Murat Özaydınlı Lozan'daki CAS binasına giriş yaptı.

Abdullah Kiğılı da destek olmak amaçlı duruşmada yer almak istediğini söyledi ve TSİ 1030'da eski yöneticiler Nihat Özdemir ve Ali Koç ile birlikte CAS binasına giriş yaptı. İlhan Ekşioğlu , Tamer Yelkovan ve Şekip Mosturoğlu ise tsi 11.00 gibi geldi ve bekleme salonuna geçti.

Uzman tanık olarak Medeni Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu, ve şike sürecinde Başkan'ın avukatlığını yapan isimlerin başında gelen ceza hukuku uzmanı Prof. Köksal Bayraktar da duruşmaya katılacak.

YARIN 30'A YAKIN TANIK VAR

Bugünkü duruşmanın CAS heyetinin planına göre TSİ 18.40'ta sona ermesi bekleniyor. Yarın ise aralarında futbolcu ibrahim Akın'ın da yer aldığı 30'a yakın tanık duruşmada konuşacak.

DAVAYA BAKAN HAKEMLER KİM ?

Bu tarihi duruşmada Alman Ulrich Has Fenerbahçe'nin lehine hakemlik yapıyor. UEFA'nın hakemi ise Portekizli Botica Santos. CAS'In tarafsız hakemi ve duruşmaya başkanlık yapan isim ise Hollandalı Henrique Kesler.

DURUŞMA 9.32'DE BAŞLADI

Fenerbahçe'nin CAS ile olan duruşmalı toplantısı TSİ 9.32'de Başhakem Kesler'in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Fenerbahçe'nin avukatları söz aldı. UEFA Tahkim Kurulu'nda olduğu gibi Martens Avukatlık bürosundan isimler Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için Kulübün Hukukçu ismi Deniz Tolga Aytöre ile birlikte savunma yapmaya başladı.

CAS'ta yapılan duruşmada Fenerbahçe'nin özellikle İnfantino'nun yazmış olduğu mektup üzerinde duracağı ayrıca TFF'nin almış olduğu kararlara UEFA'nın saygı duyması gerektiği vurgulanacak. UEFA'nın yerel lige karışamayacağı ve ve Türkiye ligi ile ilgili TFF ve Kurullarının almış olduğu kararların göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde durulacak.


UĞUR DEMİRKIRDI - HAKAN TARHAN - LOZAN / DHA

Haberin Devamı