Spor Fenerbahçe, Eljif Elmas için FIFA'ya gidiyor

Fenerbahçe, Eljif Elmas için FIFA'ya gidiyor

Paylaş
Fenerbahçe, Eljif Elmas için FIFA'ya gidiyor

Fenerbahçe, henüz 18 yaşını doldurmayan yeni transferi Eljif Elmas'ı oynatabilmenin yollarını arıyor. Sarı-lacivertliler FIFA'ya gitmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe, Elif Elmas'ın oynayabilmesi için 1 hafta içinde FIFA'ya başvuracak. Başvurunun olumsuz sonuçlanması veya genç futbolcunun lisansının yetişmemesi halinde Fenerbahçe Eljif Elmas için amatör lisans çıkartacak.

BABASI TÜRKİYE'DE İŞE SOKULACAK


Bu durumda 17 yaşındaki futbolcu, Ocak ayına kadar 21 yaş altı takımında forma giyecek. Fenerbahçe, Eljif'in babası için de Türkiye'de çalışma izni alacak, böylece transfer ailenin Türkiye'ye göçü nedeniyle gerçekleşmiş olacak


Eljif Elmas kimdir?

27 Eylül 1999 tarihide Makedonya'nın Skopje kentinde dünyaya gelen Eljif Elmas, futbola Makedonya kulubü Rabotnicki'nin altyapısında başlamış, 2015 yılında ise A takıma yükselip profesyonel olarak forma giymeye devam etmiştir.

1,82 boyunda olan ve sağ ayağına hakim olan Elmas, Makedonya'nın 21 yaş altı takımlarında forma giymiş, son olarak da Makedonya A Milli Takımı'na yükselmiştir. On numara mevkisinde oynayabilen genç yetenek, ihtiyaç halinde kanat ve merkez orta sahada da mücadele edebilmektedir.

Elfij Elmas, 2017/2018 sezonunda Fenerbahçe forması giyecek. Elmas, Rabotnicki ile geçen sezon 35 maça çıkarken 7 gol attı, 7 de asist yaptı.

Makedonya U-21 Milli Takımı'nda da forma giyen Elif Elmas, Makedonya Futbol Federasyonu tarafından Aralık 2016'da 'En iyi Genç Oyuncu' seçilmişti.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de Türk kökenli olan oyuncuyu A Milli Futbol Takımı'na kazandırmak istediği yönünde haberler çıkmıştı.

Doğum tarihi: 27 Eyl 1999
Doğum yeri: Skopje Makedonya
Yaş: 17
Boy: 1,82 m
Uyruğu: Makedonya
Mevki: Orta saha - On Numara
Ayak: sağ ayak
Milli maç sayısı: 1
Güncel piyasa değeri: 500 bin euro
Geçen sezonki performansı: 35 maç / 7 gol, 7 asist

Haberin Devamı