Spor Fenerbahçe'de yetişen Merih Demiral, Sporting Lizbon'a imza attı

Fenerbahçe'de yetişen Merih Demiral, Sporting Lizbon'a imza attı

Paylaş
Fenerbahçe'de yetişen Merih Demiral, Sporting Lizbon'a imza attı

Fenerbahçe'den bedelsiz olarak giden 18 yaşındaki Merih Demiral, Portekiz devi Sporting Lizbon ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'den Portekiz'e yelken açan genç stoper Merih Demiral, ülkenin en önemli kulüplerinden Sporting Lizbon ile 2022'ye kadar geçerli sözleşme imzaladı.

5 SENELİK İMZA ATTI


Sporting Lizbon'un Alcanenense takımına kiraladığı Demiral, buradaki performansıyla beğeni topladı. Yeni takımı ile 5 yıllığına sözleşme yapan Demiral, geleceğini Lizbon kulübüne teslim etti.

DÜNYA YILDIZLARINI YETİŞTİREN KULÜP


18 yaşında Fenerbahçe'den bedelsiz olarak ayrılan Demiral, 1.92'lik boyu ve güçlü fiziği ile geleceğin savunmacıları arasında gösteriliyor.

Türkiye Milli Takımı'nın 19 Yaş Altı ve 21 Yaş Altı kategorilerinde forma giyen yetenekli stoperi Portekiz takımı as kadrosuna hazırlıyor.

Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Luis Nani ve Ricardo Quaresma gibi yıldızları dünya futboluna kazandıran Sporting Lizbon, Türk futbolcu için önemli bir okul olacak.


MERİH DEMİRAL KİMDİR?


Futbol gündemine Jose Mourinho ve Şenol Güneş'in izlettiği oyuncu olarak düştü. Kariyeri Türkiye'den başlayan Merih Demiral'ı tanıyalım.

5 Mart 1998'de Kocaeli'de doğan Merih futbol kariyerine Fenerbahçe'de başladı. 1.92 boyundaki Merih düzgün fiziği, agresif oyun tarzı ve atletizmiyle dikkatleri çekti.

2016 yazında Portekiz'in bölgesel ekiplerinden Alcanenense'ye transfer olarak yurt dışına yelken açtı. Burada çıktığı 18 maçta Portekiz'in Braga, Benfica ve Nacional gibi ülkenin önemli kulüplerinin de gözüne girdi.

Ancak o güçlü altyapısıyla bilinen Sporting Lizbon'u seçti. Portekiz İkinci Ligi'nde mücadele eden Sporting Lizbon B takımında şans bularak yeşil-beyazlı kariyerine başlayan Merih buradaki performansıyla da futbolun kaymak tabakasının dikkatini çekmeye başladı.

Alt yaş gruplarında Türkiye forması giyen Merih son olarak 21 yaş altı milli takımımızın formasını giydi. A Milli seviyede de Türkiye'yi seçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı