Spor Fener zevkten '4' köşe

Fener zevkten '4' köşe

Paylaş
Fener zevkten '4' köşe

Ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın yenildiği, lider Bursaspor'un da berabere kaldığı haftada, Fenerbahçe Konya deplasmanında 3 puanı kaptı

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'u 4-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 26'da Emre Belözoğlu, 34'te Semih Şentürk, 41'de Miroslav Stoch ve 64'te Diego Lugano kaydetti.

Haberin Devamı

Ev sahibi takımın tek golü ise 31. dakikada Peter Grajciar'dan geldi. Kanarya bu galibiyetle birlikte puanını 16'ya çıkararak ligde 4. sıraya yerleşti ve lider Bursaspor'la arasındaki puan farkını 4'e indirdi. 6 puanda kalan Konyaspor 16. sıraya geriledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 19: Basem Abbas ile Dia’nın ceza sahasındaki ikili mücadelesinde maçın hakemi endirekt serbest vuruşa hükmetti. Mehmet Topuz’un pasında Emre Belözoğlu’nun yerden şutu defansa çarptıktan sonra kale direğine vurup kornere çıktı.

Dakika 24: Topla birlikte soldan hareketlenen Miroslaw Stoch’un kaleyi karşıdan gören pozisyondaki şutunu kaleci Orkun Uşak kurtardı.

Dakika 26: Semih Şentürk’ün ara pasında topla buluşan Emre Belözoğlu, yerden düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Dakika 31: Soldan Ramazan’ın ortasında kale önünde Lietava topu bekletmeden Grajciar’a çıkardı. Bu futbolcu da net bir vuruşla skoru 1-1’e getirdi.

Dakika 34: Dia’nın ceza sahasında ortasında Semih’in vuruşu takım arkadaşı Niang’dan döndü. Topu tekrar önünde bulan Semih yine şutları: 1-2.

Dakika 41: Emre Belözoğlu’nun ara pasında topla birlikte ceza sahasına giren Stoch, kaleciyle karşıya kaldı ve ilk yarıyı Fenerbahçe’nin 3-1 önde kapamasını sağladı.

Dakika 50: Montano’nun pasında topu önüne alan Grajciar’ın sert şutunu kaleci Volkan kornere çeldi.

Dakika 51: Lietava’nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci topu kornere tokatladı.

Dakika 64: Sağdan Emre’nin kullandığı serbest vuruşa topa ceza sahasında kafasıyla dokunan Lugano, takımını 4-1 öne geçirdi.

Dakika 74: Topla birlikte ceza sahasına giren Lietava’nın şutunda top yandan auta gitti.

Dakika 78: Montano’nun pasında ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Erdal’ın şutu üstten auta çıktı.

Dakika 87: Semih’in pasıyla hareketlenen Stoch, kaleci Orkun ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda Orkun’dan dönen topu defans uzaklaştırdı.

FENERBAHÇE'DE ÖZER ŞOKU

Mücadelenin 14. dakikasında sakatlanan Özer Hurmacı'nın sol ayak tarak kemiğinde kırık olduğu açıklandı. Özer 24 Ekim Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

KANARYA HAFTAYA CİMBOM'U AĞIRLAYACAK

Sarı-lacivertliler 9. haftada evinde Galatasaray'la karşılaşırken, Konyaspor Antalya deplasmanına gidecek.