Spor Fener dünya devi

Fener dünya devi

Paylaş
Fener dünya devi

Fener'in dünyaca ünlü Rus voleybolcusu Gamova ile Brezilya ekibi Corinthians'a transfer olan Roberto Carlos'un buluşmasında Sarı-Lacivertli kulübe övgüler yağdı

Fenerbahçe’den ayrılıp ülkesi Brezilya’ya dönme kararı alan Roberto Carlos, Türkiye’deki son röportajını Sarı-Lacivertli ekibin bayan voleybol takımında forma giyen ünlü Rus yıldız Ekaterina Gamova’ya verdi. Simultane tercüme sayesinde birbirlerini ana dillerinde anlayıp konuşma fırsatı bulan iki yıldız ilginç bir sohbet gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Gamova’nın, Fenerbahçe hakkındaki görüşlerini sorduğu Carlos, “Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Sen de kariyerin ve yeteneklerin doğrultusunda burada olmayı hak ediyorsun. Fenerbahçe her zaman, her alanda şampiyonluk için mücadele eder, çünkü dünyanın en büyük kulüplerinden biridir. Sen Fenerbahçe’nin voleyboldan dünyaya yansıyan yüzüsün ve bu bence çok önemli” diye konuştu.

VOLEYBOL HAYRANIYIM

Roberto Carlos’a, onun büyük bir hayranı olduğunu söyleyen Gamova, Brezilyalı yıldıza voleybola olan ilgisini sordu ve “Özellikle kamp günleri Fenerbahçe Acıbadem’in maçları olursa karşılaşmalarınızı büyük bir zevkle izliyordum. Ben futbolun yanında diğer sporları da seviyorum ve bunu pek kimse bilmez, ama ben bir voleybol hayranıyım. Fenerbahçe Acıbadem çok kaliteli bir takım olduğu için maçlarını da izlemek güzel oluyor. Fenerbahçe Acıbadem şampiyonluğu hak ediyor. Sizlere her zaman başarılar diliyorum” yanıtını aldı.

Haberin Devamı

ÇOK ÖZLEYECEĞİM

Rus voleybolcu, söyleşide Roberto Carlos’tan Türkiye hakkındaki görüşlerini de öğrenmek istedi. Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu ifade eden Roberto Carlos, şunları söyledi: “Burada bulunduğum 2.5 yıl içinde çok güzel şeyler yaşadım. Türkiye’yi özleyeceğim. Çünkü burada çok güzel bir ortamım vardı. Özellikle takım içindeki atmosfer çok iyiydi. Tüm bunların hepsi ileride arayacağım şeyler diye düşünüyorum. Şimdi başka bir takıma gidiyorum. Burada yaşanan ortamı ve yaşadığım tecrübelerimi de yanımda götürüyorum ama ne olursa olsun burayı her zaman çok özleyeceğim.

”Carlos, öğrendiği Türkçe sözcüklerin ne olduğu sorusuna, “Çok az konuşabiliyorum. Örnek olarak (Günaydın), (Afiyet olsun), (İyi akşamlar), (Merhaba). Türkçe gerçekten zor bir dil, sadece basit şeyleri söyleyebiliyorum, (Sağ ol kardeşim) gibi. Bu tarz temel kelimeler ve futbolda aramızda konuştuğumuz cümleler ve sohbet sırasında kullanılan temel şeyler” dedi.