Siyaset Fazla açıldılar
Paylaş
Fazla açıldılar

TBMM'de dün yapılan 2010 yılı bütçe görüşmelerinde 'Demokratik Açılım' kavgası yaşandı

‘ÜLKEDE CEPHELEŞME VAR’

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda dün yapılan bütçe görüşmelerinde liderler ekonomiyi değil ‘Demokratik Açılım’ı konuştu. Kürsüye ilk çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli “Türkiye cepheleşme sürecine girdi. İnsanlar dost ve arkadaş olarak gördükleri kişilerde kimlik sorgulamaya başladı. İktidar gücünü çözüm için değil istismar, gerilim ve kutuplaşma için kullanıyor” dedi.

‘PKK’YA DA CEVAP VER’

CHP lideri Baykal “Başbakan ‘Türk hava sahasını izinsiz kullanırlarsa İsrail’e deprem gibi cevap veririm’ diyor. Biz deprem gibi cevabı Kandil’e ve PKK’ya da vermesini istiyoruz. Tokat’da 7 askerimizin şehit edilmesi bir facia ama asıl facia AKP’lilerin açıklamaları. Olayı PKK’nın yapmış olabileceğini bir türlü içlerine sindiremiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘SUÇLAMAK HADDİNİZ DEĞİL’

Başbakan Erdoğan ise muhalefetin ‘Demokratik Açılım’ sürecini sabote ettiğini ileri sürdü. Erdoğan, “Başkalarını bölücülükle, hıyanetle suçlamak sizin haddinize mi? Sizin kitabınızda birlik yok. Tokat saldırısı milli birlik, kardeşlik sürecine yönelik terör örgütünün bir sabotajıdır. Bunu bile saptıran bir anlayış, yanlış muhalefet tarzının somut bir örneğidir” diye konuştu.

ERDOĞAN-BAYKAL ATIŞMASI

Başbakan Erdoğan konuşurken Meclis’te tansiyon yükseldi. Muhalefet milletvekilleri laf atınca Erdoğan, oturumu yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e dönerek “Siz mi susturacaksınız, ben mi susturayım?” diye sordu. Erdoğan, Baykal’a da “Otur yerine, grubuna hakim olamıyorsan, biz hakim oluruz” dedi. Baykal da “Gel sen sustur” diye bağırdı