Ekonomi Fatmagül'ün elbisesi, Hürrem'in yüzüğü

Fatmagül'ün elbisesi, Hürrem'in yüzüğü

Paylaş
Fatmagül'ün elbisesi, Hürrem'in yüzüğü

Türk dizilerindeki karakterlerin giydikleri elbiseleri ve aksesuarları onların adlarıyla satan esnaf satışlardan memnun

Televizyon kanallarındaki bazı Türk dizilerinin vatandaşların dikkatini çekmesiyle bu yapımlarda rol alan karakterlerin giysileri ile kullandıkları aksesuarlar da ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Bazı dizilerin karakterleri tarafından giyilen elbiseler, ayakkabılar ve takılar özellikle kadınların ilgisini çekiyor. Takı satışı yapan işletmeler dizi karakterlerince kullanılan takıların benzerlerini sipariş vererek vatandaşların isteklerini karşılamaya çalışıyor. Ayakkabı satışı yapan iş yerleri de favori dizilerdeki önemli karakterlerin ayakkabı ve terliklerinin benzerlerini yaptırarak satışa sunuyor.

Dizilerin önemine göre de karakterlerin ürünlerinin satış oranı değişiyor. En fazla takip edilen dizilerin karakterlerinin ürünleri daha fazla rağbet görüyor. Söz konusu ürünler dizilerin yayından kaldırılmasıyla piyasadan da kalkıyor.

-FATMAGÜL’ÜN TERLİĞİ, POLAT ALEMDAR’IN AYAKKABILARI...-

Haberin Devamı

Beren Saat’in bir dizide canlandırdığı "Fatmagül" karakterinin elbisesi, çizmesi, terliği ve bilekliği adeta yok satıyor. Fatmagül’ün çizmeleri 35 liradan, terlikleri 5 liradan, bileklikleri 2,5 liradan alıcı buluyor.

"Kurtlar Vadisi" dizisinde Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı Polat Alemdar’ın ayakkabıları, saati ve fuları da vatandaşlar tarafından talep ediliyor. Polat’ın kullandığı ayakkabıların benzerleri 55 liradan, taklit olarak yapılan saati 10-50 liradan, fuları da 10-20 liradan satışa sunuluyor.

"Gönülçelen" dizisinde Tuba Büyüküstün’ün canlandırdığı Hasret karakterinin yüzüğü de talep görenler arasında. Bu yüzük de 2,5 liradan satılıyor.

Son dönemde "Muhteşem Yüzyıl" adlı televizyon dizisinde iri taşlı ve motifli yüzükler de ilgi gören ürünler arasında. Dizideki "Hürrem Sultan" karakterinin kullandığı yüzük kadınlardan ilgi görüyor. Bu yüzüğün taklidi 5 liradan alıcı buluyor.

Deniz Açık / AA