Esra Karayel Faiz inerse borsa yukarı
HABERİ PAYLAŞ

Faiz inerse borsa yukarı

Piyasaların yönünde yurtdışında Amerika Merkez Bankası Fed’in açıklamaları ve Irak’taki gelişmeler etkili oldu

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa İstanbul’da endeks yurtdışında Irak’taki gelişmeleri ve Amerika Merkez Bankası Fed’in açıklamalarını takip etti. Piyasalara tarafından Fed kararlarının olumlu karşılanması, endekse de alımları getirdi ve haftayı 78 bin 401 puan seviyesinden kapattı.

Irak tarafı karışık

Yatırımcılar Irak konusunda gelişmelerin karışıklığı nedeniyle çekimser kalıyor. Teknik olarak haftanın son işlem gününde alımların gelmesi kısa vade için teknik açıdan olumlu gözüküyor.

Haberin Devamı

Para piyasalarında gelişmelere bağlı olarak dalgalı seyir izlendi. Hafta başında Irak’taki gelişmeler dövizi ve faizleri yükseltti. Amerika Merkez Bankası açıklamaları sonrasında ise düşüşle gösterge vadede (24 Şubat 2016) yüzde 8.63 seviyesinden kapanış yaptı.

Fed, faizleri düşük tutacak

Dolar/TL Irak tarafında artan siyasi gerilim nedeniyle haftanın ilk yarısında yükselişe geçmişti. Faizlerin düşük tutulacağı açıklamasıyla ise bir miktar geriledi ve 2.14 seviyesinden kapattı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Piyasalar bu hafta yurtdışında Irak’taki gelişmeleri yakından takip edecek. Yurtiçinde ise Salı günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı izlenecek. Yatırımcıların yeni pozisyon alamdan önce gelişmeleri yakından takip etmelerinde fayda var.

Faiz kararı önemli

Irak tarafında olumsuz bir gelişme olmadığı takdirde Merkez Bankası tarafından faiz indirimi gelirse kısa vade için endekste yön yukarı olur. Olumsuz haber akışında ise önemli destek 77 bin seviyesinde bulunuyor.

Para piyasalarında Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek toplantıda alacağı kararlar ve açıklamalar önemli. Para Politikası Kurulu tarafından 100 baz puanlık faiz indirimi beklenebilir. Öte yandan yurtdışı gelişmelerin de yakından izlenmesi gerekiyor.

Önemli direnç 2.14

Amerika tarafından Irak’a yönelik olası harekat olursa kurda yükseliş gerçekleşebilir. Siyasi gerilimin azalması durumunda dolarda düşüş devam edecektir. Dolar/TL’de 2.14 direnç seviyesi kırılırsa 2.16’ya doğru hareketlenme olabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder