Bilim - Teknoloji Facebook'tan Fotoğraf Atağı
Paylaş
Facebook'tan Fotoğraf Atağı

Sosyal ağ kategorisinin lideri Facebook, yeniliklere hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de fotoğraf paylaşım sistemini yenileyen site ne gibi özellikler sunuyor?

500 milyon üyeye sahip popüler sosyal ağ Facebook, paylaşılan milyonlarca fotoğrafa ev sahipliği yapıyor. Kullanıcıları sosyal ağlara çeken ilk nedenlerden biri olan fotoğraf paylaşımı, kuşkusuz Facebook'un da gözardı edemeyeceği bir etken. Sitenin çeşitli bölümlerinde birçok yenilik yapan ekip son olarak da bu konuya el attı. Sıfırdan kod yazan Facebook yetkilileri, fotoğraflarda yeni bir deneyim sunuyor. Yapılan en büyük değişim, fotoğraf kalitesinin 720 pikselden 2048 piksele çıkarılmış olması. Bu sayede yüksek çözünürlüklü fotoğraflar da siteye yüklenip sorunsuz bir şekilde izlenebilecek.

Haberin Devamı

Dinamik Görüntüleme Fotoğraf sistemini kökten değiştirme yoluna giden Facebook, fotoğraf görüntüleme konusunda da birtakım değişiklikler yaptı. Yenilenen sistem ile fotoğraflar arasında gezinirken, her seferinde yeni bir sayfaya gitmenize gerek yok. "Light Box" olarak bilinen özelliği entegre eden yetkililer, fotoğrafların daha dinamik ve estetik bir şekilde görüntülenebilmesini sağlıyor. Fotoğraf yükleme özelliğini de değiştiren Facebook, birden çok fotoğrafın tek seferde ortak olarak etiketlenmesini de sağlıyor. Yükleme ekranında fotoğraf kalitesini de (Standart / Yüsek Çözünürlük) seçebildeğiniz bir bölüm bulunuyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.