Gündem Facebook'taki eşek şakası yollara döktü

Facebook'taki eşek şakası yollara döktü

Paylaş
Facebook'taki eşek şakası yollara döktü

Çiçekçi arkadaşı için Facebook'ta ölüm ilanı koyan adamın akıldışı şakasına onlarca kişi inandı

Gümüşhane’de bir çiçekçi için sosyal paylaşım sitesi Facebook’a şaka için ölüm ilanı konuldu. 41 yaşındaki çiçekçi Uğur Yağlıdere'nin ölüm ilanını okuyanlar, tanıdıklarına iletti. Kısa sürede çok sayıda arkadaşı ve yakını kente koştu. Olayın sadece "şaka" olduğunun ortaya çıkması, Yağlıdere'nin arkadaşları ile yakınlarına rahat bir nefes aldırdı.

Haberin Devamı

Gümüşhane'de esnaflık yapan Abdulkadir Kiraz (35), 18 Şubat günü kendi profilinde, şaka amacıyla, "Elif Çiçekçilik sahibi Uğur Yağlıdere vefat etti. Cenazesi yarın öğlen Kemaliye Camii'nde kılınacak" mesajına yer verdi. Facebook'tan mesajı okuyanlar ortak arkadaşlarını arayarak acı haberi iletti. Uğur Yağlıdere'nin sevenleri büyük üzüntü yaşadı. Bu sırada cep telefonu sessiz konumda olan çiçekçi Yağlıdere ise, arandığının farkına bile varmadı.

Cenaze törenine katılmak için Gümüşhane'ye gelen çevredeki yakınları ve arkadaşları ise olayın şaka olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Yaptığı şakanın bu kadar büyütüleceğini tahmin etmediğini söyleyen Abdulkadir Kiraz, “Biz sürekli olarak birbirimize şaka yaparız. Büroda otururken can sıkıntısından Facebook’a böyle bir duyuru yazdık. Olayın böyle bir boyuta geleceğini bilemedik. Ölüm ilanından sonra cenaze için gelenler bile oldu. Yanıma gelenlere, 'Ölüm ilanını gördüğünüzde Uğur’u niye aramadınız?' diye sordum. 'Ölmüş adamın telefonu kapalıdır' diyenler oldu. Geçeği anlattık, güldük. O gece saat 03.00’e kadar telefonum hiç susmadı' dedi.

Haberin Devamı

Facebook’ta ölüm ilanının verilmesi sonrasında yaşadıklarını anlatan çiçekçi Uğur Yağlıdere ise, "Mesajı okuyan akrabalarım cep telefonumu aramaya başlamış. O sırada telefonum sessiz konumda olduğu için hiç fark etmedim, yattım uyudum. Sabah telefonumda birçok cevapsız çağrı olduğunu gördüm. Arayanlara döndüm, ama ne olduğunu çözemedim. Abdulkadir’den yaptığı şakayı öğrenince gerçeği ulaşabildiğim herkese söyledim. Trabzon’dan buraya gelen arkadaşlarım oldu. Bu olaydan sonra insanlardan özür de diledik. Şakanın bu boyuta geleceğini bilemedik' diye konuştu.