Yaşam 'Facebook ve Twitter çok tehlikeli'

'Facebook ve Twitter çok tehlikeli'

Paylaş
'Facebook ve Twitter çok tehlikeli'

Chatham House'un siber saldırı başdanışmanı Dave Clemente internetin, geleceğin nükleer bombası olacağını söyledi

Saygın düşünce kuruluşu Chatham House’un siber saldırı başdanışmanı Dave Clemente internetin, geleceğin nükleer bombası olacağını söyledi.

Clemente “İnternet savaşları şehirleri yıkacak” dedi. Dünyanın önde gelen düşünce kurumu Chatham House’un siber saldırı danışmanı ve hacker uzmanı Dave Clemente, Jan Devletoğlu’nun sorularını yanıtladı.

İnternetin masum amaçlarla kurulduğunu belirten Clemente, “Zamanla insanlar interneti kirli emelleri için kullanmaya başladı. Yetenekli hackerlar bu özelliklerini hedeflerini çökertmek için kullanıyorlar” dedi.

TÜRK HACKERLER, RUSLARLA MÜCADELE EDİYOR


Türk hackerların dünyada çok yaygın olduğunu sözlerine ekleyen siber savunma uzmanı “Türk hackerlar, Rus ve İngiliz hackerlarla mücadele ediyor” dedi.

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin çok güzel bir ortam yarattığını belirten Clemente bu sitelerin dikkatli bir biçimde kullanılması gerektiğini açıkladı.

Clemente “Maalesef gençler arasında çok yaygın iletişim ağları olan Twitter ve Facebook tanımadığınız kişilere verilmemesi gereken bilgilerle dolu. Bu çok tehlikeli sonuçlar yaratabilir.

ÖZEL BİLGİLER ÖLÜMLE SİLİNMİYOR

Kimse Facebook ve Twitter tehlikesinin farkında değil. Uzun dönemde çok pişman olunacak olaylara sahne olabilir. Özel bilgiler internete girdikten sonra silinmesi imkansızlaşıyor. Ölümle dahi silinmiyor.

FİNANS SORULARINA DİKKAT EDİN

İnternette finans şirketlerinin sorularını yanıtlarken çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle kredi kartı formlarında konut kredisi, banka kredisi, SSK, emeklilik başvurusu, banka hesabı açma, hatta cep telefonu alırken bile verilen kişisel bilgilerin başka şirketlere verilmemesi, imzaladığınız formda yer alması gerekir.

Bunu yapmayan kurumlarla çalışmamak gerekir. Kişisel bilgi hırsızlığı günümüzün en büyük sorunlarından biri. Milyarlarca dolarlık zararlara yol açıyor.

Kurumların bilgisayarlarında yer alan bu bilgiler hackerlar tarafından kolayca çalınabiliyor. Siber saldırı atom bombası gibi olabilir ama etkisi zamanla yayılır” dedi.

Haberin Devamı