Yaşam Facebook da mı 'gidici'?

Facebook da mı 'gidici'?

Paylaş
Facebook da mı 'gidici'?

Facebook erişimi Türkiye'de tehlikeye girdi. BTK'nın çabalarına rağmen görüşmelerden henüz sonuç alınamadı!

Bilişim Zirvesi 2010'da BTK'dan Facebook'a uyarı! Kurum Başkanı Tayfun Acarer, internet yasaklarıyla ilgili ekstra çaba sarfettiklerini söyledi. Tüm çabalara rağmen Facebook ile yürütülen görüşmelerde Türkiye olarak ilerleme sağlayamadıklarını söyleyen Acarer, ünlü sosyal paylaşım sitesiyle ilgili büyük bir risk bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Tayfun Acarer, 'Bilişim Zirvesi'10'un açılış töreninde konuştu. Bazı internet sitelerine erişimin engellenmesi konusuna da değinen Acarer, internet konusunda Türkiye'de yapılan haberlerin 'kamuoyunu çarpıttığını' belirterek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yürütme organı olarak kendilerinden internet sitelerinin kapatılmaması konusunda ekstra çaba sarf etmelerini istediğini kaydetti.

Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yürütme organı, kamu görevlileri işleri yürütür, alınan mahkeme kararını yorumlayamaz. Facebook'la ilgili bir risk söz konusu. İnternet Başkanlığındaki arkadaşlarımız mahkeme kararlarına ekstra çaba sarf ederek, Facebook'la sürekli iletişime geçerek, burada Youtube benzeri bir sorunun çıkmamasına azami gayret gösteriyorlar. Ama maalesef yansıyan haberlere baktığımızda 'BTK, Facebook'u da kapatacak'.

Haberin Devamı

Bu konuda herkesin bu olayın, sorunun özünü çözebilmemiz için sağlıklı değerlendirme yapması lazım. Sorun nereden kaynaklanıyor, önce bunu tespit edeceğiz. Sonra nasıl çözülür ona bakacağız. Eğer 'Facebook'u da kapatacaklar' gibi ucuz eleştirilere giderseniz, bu sorun dün Youtube'da vardı, devam ediyor; yarın başka sitelerde de olur.'