Dünya Facebook arkadaşı hayat verdi

Facebook arkadaşı hayat verdi

Paylaş
Facebook arkadaşı hayat verdi

Kahraman olmak istiyen adam, daha önce sadece bir kez karşılaştığı Facebook arkadaşının kocasına böbreğini verdi

ABD'de yaşayan Jeff Kurze, geçen bahar fenalaştığında, doktorlar böbreklerinin iflas ettiğini ve organ nakli için beş yıl beklemesi gerekeceğini söyledi.

35 yaşındaki Jeff'in eşi Roxy, çareyi Facebook'ta aramaya karar verdi. Facebook'a "Gökten bir böbrek düşmesini diliyorum, böylece kocamın acısı son bulabilir. Eğer biri 0 kan grubunda, bağışta bulunabilecek birini bilen varsa, lütfen benimle temasa geçsin" diye yazdı.

Bazıları temasa geçti, ama bundan sonuç alınamadı. Daha sonra Roxy, Facebook'ta arkadaşı olan, ama sadece iş vesilesiyle bir kez karşılaştığı arkadaşı 25 yaşındaki Ricky Cisco'dan mesaj aldı.

Ricky, Roxy'nin eşinin adını bile bilmiyordu, ama organ bağışıyla ilgili araştırma yaptıktan sonra yardım etmeye karar vermiş:

"Araştırana kadar, her gün işe gitmek için araba kullanırken hayatımı böbreğimi bağışlamaktan daha fazla riske attığımı farkettim" diyor.

Ricky, Roxy ve eşiyle temasa geçmiş, birlikte kahve içmişler.

Roxy o anı şöyle anlatıyor:

"Bana sarıldı ve 'Eşine böbreğimi vermek istiyorum' dedi. 'Bizi tanımıyorsun bile, beni, kocamı tanımıyorsun' dedim."

Ama Ricky kararlıydı: "Hep bir kahraman olmak istedim, ama çok güçlü değilim. Hiçbir şeyi kaldıramam, insanları geleneksel yöntemlerle kurtaramam. Ama fazladan bir böbreğim var."

Roxy eve gidip haberi verdiğinde Jeff duyduklarına inanamamış:

"Bana işten eve geldiğimde söyledi. O kadar şoke oldum ki oturmam gerekti. Nefes alamıyordum."

Geçen çarşamba ameliyat Detroit'teki bir hastanede gerçekleşmiş. Ameliyattan bir hafta sonra Jeff, hiç bu kadar iyi hissetmediğini söylüyor ve eşiyle çocuk sahibi olmayı planlıyorlar.

Jeff, "Bunun kader gibi bir şey olduğunu hissediyorum. Ona borcumuzu nasıl ödeyebiliriz bilmiyorum. Sanırım onu sadece sevebilirim" diyor.

Haberin Devamı